Telšių savivaldybė išvengė tiesioginio valdymo grėsmės

Telšių rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį paskyrė administracijos direktorių, taip išvengdami tiesioginio valdymo grėsmės.

Administracijos direktoriumi tapo „valstiečių“ kandidatas į merus, iki šiol ėjęs Tryškių seniūno pareigas Imantas Motiejūnas. Jo kandidatūrą palaikė 13 iš 25 balsavusiųjų.

„Imantas Motiejūnas patvirtintas Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigoms eiti“, – po balsavimo paskelbė Telšių rajono meras „darbietis“ Petras Kuizinas.

Prisistatydamas tarybai I. Motiejūnas sakė, kad priimti siūlymą paskatino susirūpinimas dėl susidariusios sudėtingos situacijos ir ragino tarybos narius drauge dirbti nepaisant politinių ambicijų.

„Kas paskatino mane sutikti su siūlymu užimti administracijos direktoriaus pareigas, tai susiklosčiusi politinė situacija: negalime šioje situacijoje išlikti abejingi. (...) Prisiimdamas politinę atsakomybę, nusprendžiau sutikti, nors ir trumpam laikotarpiui, užimti šias pareigas“, – kalbėjo jis.

Prieš svarstant direktoriaus kandidatūrą, tarybos nariai svarstė, ar naujo vadovo paskyrimas savivaldybėje baigiant rengti savivaldybės biudžetą yra teisingas žingsnis, ypač likus tiek nedaug laiko iki savivaldos rinkimų.

„Dabar biudžeto formavimas eina į pabaigą, liko tik detalės. (...) Šiandien jūs siūlote į administracijos direktoriaus pareigas naują žmogų, kuris visiškai nesusipažinęs su biudžetu ir ateis tiesiai ant pateikimo, bus užduodami klausimai ir kaip tas žmogus atsakinės į užduodamus klausimus?“ – svarstė socialdemokratas Benediktas Šniaukas.

Taryboje taip pat siūlyta iš pareigų atleisti konservatorių Mantą Servą ir vietoj jo paskirti „tvarkietį“ Almantą Lukavičių, tačiau M. Servos atleidimui nepritarta.

Administracijos vadovo Telšiai neturėjo nuo pernai rugpjūčio, kai iširus valdančiajai daugumai atleistas šias pareigas ėjęs Saulius Urbonas.

Sausį Telšių rajone lankėsi vidaus reikalų viceministro vadovaujama komanda, kuri susitiko su valdančiaisiais ir opozicijos politikais bei aptarė galimybes spręsti susidariusią situaciją, gresiančią tiesioginiu valdymu.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad du mėnesius savivaldybėje nepaskiriant vicemero, administracijos direktoriaus ar nesuformuojant Kontrolės komiteto, pasiūlymą įvesti tiesioginį valdymą teikia Vyriausybė. Galutinį sprendimą dėl to priima Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių