Trakų ir Kelmės rajonai renka merus: iš anksto balsavo 5,87 proc. rinkėjų

  • Teksto dydis:

Trakų ir Kelmės rajonai renka merus. Šeštadienį vyksta balsavimas namuose. Balsavimo namuose metu balsuoja neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni asmenys bei rinkėjai, esantys saviizoliacijoje dėl COVID-19 ir pateikę prašymus balsuoti namuose.

Dėl Trakų rajono mero pareigų kovoja šeši kandidatai, dėl Kelmės rajono – aštuoni.

Vyriausiosios rinkimų komisijos šeštadienį pateikti duomenys rodo, kad šiose savivaldybėse iš anksto jau balsavo 5,87 proc. rinkėjų. Kelmės rajone rinkėjų aktyvumas siekia 7,17 proc., Trakų rajone – 4,76 procento.

Kelmės ir Trakų rajonų savivaldybių tarybų narių – merų rinkimuose balsavimo teisę turi 51 767 šių savivaldybių gyventojai. Kelmės rajono savivaldybės rinkėjų sąraše yra 23 801 rinkėjas. Trakų savivaldybės tarybos narį – merą teisę rinkti turi 27 966 rinkėjai.

Šeštadienio naktį įsigaliojo draudimas agituoti šiuose rinkimuose, rajonų gyventojai šeštadienį tęsia balsavimą namuose. Balsavimas namuose vyksta spalio 8-9 dienomis (penktadienį ir šeštadienį).

Balsavimo namuose metu balsuoja neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni asmenys bei rinkėjai, esantys saviizoliacijoje dėl COVID-19 ir pateikę prašymus balsuoti namuose.

Trakuose nauji rinkimai rengiami buvusiai merei, Liberalų sąjūdžio atstovei Editai Rudelienei tapus Seimo nare ir balandžio pabaigoje parlamente pakeitus mirusį Kovo 11-osios Akto signatarą Kęstutį Glavecką. Kelmės rajono mero rinkimai vyksta birželį nutraukus dėl korupcijos nuteisto Kelmės rajono mero Vaclovo Andrulio įgaliojimus.

Balsavimas rinkimų dieną, spalio 10-ąją, vyks nuo 7 iki 20 valandos rinkimų apylinkėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
teisingai kol tauta neisirinko savo valdzios nera kur su va slais skubet o pirmiausia atstatyt savo uki kad nebut priklausomiems o re zlugdant jo inciatyvassursai tai gabus jaunimas visais budais zlugdant jo inciatyvas taip samoningai priverciant ji emigruot ir ta daro socberg mafija su visa saikajavpovil jonisku pridurku kuriems su laiku teks sest i kaltinamuju suola======

o

o portretas
reiketu 1 apsivalyt nuo pagrindiniu valdziagyviu nes sie bus vel ju seselis ir reikia referendumo kad pakeist visa sia sistema su lito grazinimu savo banko ivedime kuri atstovautu Jakeliunas o ne kazkokie is kitos dimensijos sorostatytiniai s u visa simsaika======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių