TS-LKD išvengus tyrimo dėl informacijos nutekinimo, G. Nausėda tai vadina Pyro pergale

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tyrimo dėl galimo informacijos nutekinimo išvengę konservatoriai patys turėtų būti suinteresuoti atsakyti į visus klausimus.

„ Kas jau kas, bet partija, kuri delegavo Bartoševičių į politiką, tikrai turėtų būti pati suinteresuota, kad į visus klausimus būtų atsakyta, kad neliktų jokių nutylėjimų, nes, akivaizdu, kad tuos nutylėjimus visuomenė pasistengs išsiaiškinti – savais būdais ir savais keliais“, – LNK Žinioms antradienį sakė šalies vadovas.

Seimas praėjusią savaitę atmetė opozicijos siūlymą sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, skirtą aiškintis, kas galėjo nutekinti informaciją Kristijonui Bartoševičiui apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo.

Aš manau, kad tai yra Pyro pergalė.

„Aš manau, kad tai yra Pyro pergalė“, – kalbėjo G. Nausėda.

Pasak jo, jeigu nėra ką slėpti, į visus klausimus Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) aiškiai galėjo atsakyti nuo pat pradžių, o dabar ši istorija „kabos ir trukdys spręsti kitus klausimus“.

Savo ruožtu antradienį prokuratūra pranešė atsisakanti pradėti tyrimą dėl galimo informacijos nutekinimo.

Pasak jos, nėra jokio pagrindo teigti, jog ikiteisminio tyrimo duomenys buvo atskleisti ir taip galėjo būti jam ar jo eigai pakenkta, todėl priimtas sprendimas galimo nutekinimo aplinkybių netirti.

Į Generalinę prokuratūrą, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo informacijos nutekinimo K. Bartoševičiui, kreipėsi opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija.

Opozicija iškėlė versiją, kad informacija apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo K. Bartoševičiui nutekinta, kad šis skubiai trauktųsi iš Seimo ir jo pavardė neiškiltų į viešumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Šitas ponas tik pakalbėt ir moka

Nausėda atsibūdo...

Nausėda atsibūdo... portretas
Jis iki šiol tikriausiai net negirdėjo apie Garliavos tragediją. Net "nežino", kad Lietuvoje siaučia teisėjų, prokuratūros klanai. O kai tokie dalykai toleruojami, nebaudžiami (gal net patys yra jų dalis) iškrypėliai kaifuoja. Sulauksime, kad tai bus įteisinta...kaip koks "nežymus nukrypimas nuo normos"...

to Taip jau...

to Taip jau... portretas
O tai ką jie nepataisomo pridirbo,sukonkretinkite,praleidome kažką galimai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių