URM apie Šiaurės Korėjos paleistas raketas: provokacija, kelianti grėsmę saugumui

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija reaguodama į sekmadienį Šiaurės Korėjos paleistas dvi balistines raketas teigia, jog tai – provokacinis veiksmas, keliantis grėsmę regiono taikai ir saugumui.

„Paskutiniai Šiaurės Korėjos balistinių raketų paleidimai yra dar vienas provokacinis veiksmas, keliantis grėsmę regiono taikai ir saugumui. Visiškai solidarizuojamės su Pietų Korėja ir Japonija ir remiame visas pastangas deeskaluoti padėtį“, – antradienį teigiama ministerijos tvirterio paskyroje.

Balistinių raketų paleidimas surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Pchenjanas paskelbė apie sėkmingą naujos ginklų sistemos kietojo kuro variklio bandymą.

Pietų Korėjos Jungtinis štabų vadų komitetas pranešė, kad užfiksuotos dvi balistinės raketos buvo paleistos iš Tongčang-ri rajono Šiaurės Pjongano provincijoje.

Pasak Japonijos gynybos ministerijos, raketos nuskrido apie 500 kilometrų ir pasiekė didžiausią maždaug 550 kilometrų aukštį.

Šiaurės Korėjai nuo 2006 metų taikomos įvairios Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos sankcijos dėl jos branduolinės ir raketinės veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai

Štai  portretas
kodėl oras taip atšilo ............

:)))

:))) portretas
raketos i skraidanti tvartuka nutaikytos buvo???

Kam gi

Kam gi portretas
Ta gresme kyla!?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių