URM įteikė notą Rusijai dėl išpuolio prieš Lietuvos ambasadą Maskvoje

  • Teksto dydis:

Maskvoje dažais ištepus Lietuvos ambasados pastatą, Užsienio reikalų ministerija (URM) incidentą vadina išpuoliu ir dėl jo Rusijai įteikė notą.

Kaip skelbia URM, pirmadienį anksti ryte keturi nenustatyti kaukėti asmenys dažais ištepė ambasados įėjimą. Išorinę pastato apsaugą vykdę Rusijos policijos pareigūnai į išpuolį nereagavo, o iškviesta policija atvyko vėliau nei po pusvalandžio.

„Dėl šio išpuolio Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija išsikvietė Rusijos ambasados patarėją Andrejų Gasiuką ir įteikė jam griežto protesto notą“, – skelbia URM.

Vilnius prašo pateikti paaiškinimus, kodėl apsaugą vykdę pareigūnai į išpuolį nereagavo ir kaip bus užtikrinta, kad ateityje panašūs incidentai ir aplaidus ambasados apsaugą vykdančių pareigūnų darbas nepasikartotų.

 

 

„URM reikalauja Rusijos Federacijos nedelsiant imtis visų reikiamų veiksmų, kad būtų užtikrinta Ambasados patalpų ir jos turto apsauga bei neliečiamybė, ištirtas vandalizmo aktas, o atsakingi asmenys – patraukti atsakomybėn“, – skelbia ministerija.

Notoje URM reikalauja, kad Rusija laikytųsi visų prisiimtų tarptautinių įsipareigojimų, tarp jų ir Vienos konvencijos nuostatos, jog priimančioji valstybė privalo imtis visų reikiamų veiksmų atstovybės patalpoms apsaugoti nuo bet kokio įsiveržimo ar žalos padarymo, taip pat užkirsti kelią bet kokiam atstovybės rimties sutrikdymui ar orumo pažeminimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
ka veikia užsienio reikalu ministras - toks dalykas padarytas..toks dalykas..Pats laikas dėl tokiu veiksmu skelbt Rusijai karą :D)

Pakrante

Pakrante portretas
Ir anonizmas vėl išdygo !

Pakrante

Pakrante portretas
Rašytojau,eik geriau melstis putlerio portretui !
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių