Užsienio reikalų ministras dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius birželio 20 dieną Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje. Darbotvarkėje numatyti Arkties, Sahelio, Makedonijos, Artimųjų Rytų taikos proceso ir bevizio režimo suteikimo Gruzijai klausimai.

Siekdamos paspartinti sprendimus dėl bevizio režimo suteikimo Gruzijai, Lietuva, Latvija ir Estija paprašė šį klausimą įtraukti į URT darbotvarkę. Nepriėmus sprendimų dėl bevizio režimo suteikimo Gruzijai birželio 10 d. vykusioje Teisingumo ir vidaus reikalų taryboje, tolesnės diskusijos tikimasi tarp užsienio reikalų ministrų – planuojama įvertinti bevizio režimo svarbą ES ir Gruzijos santykių kontekste.

Birželio 9 d. Lietuvos iniciatyva ES vyriausiajai įgaliotinei užsienio reikalams ir saugumo politikai Federicai Mogherini ir Nyderlandų užsienio reikalų ir migracijos ministrams išsiųstas Rumunijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Bulgarijos užsienio ir vidaus reikalų ministrų bendras laiškas, raginantis suteikti Gruzijai bevizį režimą kaip galima greičiau.

Ministrų diskusija dėl ES politikos Arkties regione remsis 2016 m. balandžio 27 d. išplatintu Komunikatu dėl integruotos Europos Sąjungos Arkties politikos, kuriame siūloma sustiprinti regione vykdomą veiklą, daugiausia dėmesio skirti klimato kaitai, aplinkos apsaugai, darniam vystymuisi ir tarptautiniam bendradarbiavimui.

Ministrai aptars birželio 17 d. Briuselyje vykusio antrojo ES ir G5 Sahel šalių grupės, kuriai priklauso Burkina Fasas, Čadas, Malis, Mauritanija ir Nigeris, užsienio reikalų ministrų susitikimo rezultatus. Taip pat bus apžvelgta situacija Malyje, prabėgus metams nuo Alžyro taikos susitarimo pasirašymo tarp Malio vyriausybės ir tuaregų sukilėlių šalies šiaurėje.

URT metu ES ministrai apsikeis nuomonėmis dėl birželio 3 d. vykusios Paryžiaus taikos konferencijos rezultatų. Susitikime Paryžiuje dėl Artimųjų Rytų taikos proceso dalyvavę ES, JAV, Jungtinių Tautų ir Arabų šalių atstovai priėmė Bendrąjį komunikatą, kuriame išreiškė paramą dviejų valstybių sprendimui ir sutarė iki 2016 m. pabaigos įgyvendinti antrąjį Paryžiaus konferencijos etapą – surengti Taikos konferenciją, į kurią būtų kviečiamos ir abi konflikto pusės – Izraelis ir Palestina.

Ministrai aptars situaciją Makedonijoje, kur nuo 2015 m. pavasario tebesitęsia politinė krizė, o Komisija sustabdė nuo 2009 m. šešis kartus iš eilės šaliai teiktą rekomendaciją pradėti derybas dėl narystės ES, rašoma pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Rusijoje tie žmonės, kurie turi vaikų, yra laimingesni, negu tie, kurie vaikų neturi: Taip pat tie turintys vaikų yra laimingesni ir Norvegijoje, Vengrijoje, Suomijoje bei Švedijoje. Atrodo, kas čia tokio naujo? Tie mažyliai yra tokie mieli... O ne, JAV vaikų neturintys yra laimingesni. O kaip Lietuvoje? Rašykit komentaruose, papasakokit. Kodėl egzistuoja toks didelis skirtumas tarp valstybių? Turintys vaikų yra laimingesni tose valstybėse, kur tėvai gali lengvai suderinti darbą su vaikų auklėjimu: apmokėjimas už vaikų priežiūrą yra valstybės remiamas pinigais, egzistuoja apmokamos atostogos bei išsaugojamas atlyginimas, kai reikia prižiūrėti vaiką ligos atveju (nurodyta čia). JAV dėl šių svarbių šeimai dalykų tėvai turi konkuruoti. Man atrodo, kad Lietuvoje mes esame arčiau JAV modelio šiuo atveju. Ne tik ideologiškai. Gana įtakingi Lietuvoje Landsbergiai bando prasigyventi iš mūsų žiaurios konkurencijos vaikų auklėjimo srityje. (mokslas-studijos-ekonomika)

Ane

Ane portretas
Gaus pavalget nemokamai !!!

Justas

Justas portretas
Komjaunimui visi vartai atviri.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių