V. Bakas: tai būtų lyg kova su vėjo malūnais

Regionų administraciniam teismui atsisakius priimti nagrinėti Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo istoriją tyrusios parlamentinės komisijos narių skundą, šiai komisijai vadovavęs Vytautas Bakas neketina pakartotinai skųsti Seimo etikos sargų išvados. Pasak jo, Etikos ir procedūrų komisija (EPK) tapo politinio susidorojimo organizacija, o prieštaravimas jai prilygtų kovai su vėjo malūnais.

„Skųsti prilygtų kovai su vėjo malūnais. Gerai, kad teismas pasakė, kad Seimas turi tvarkytis pats ir, aš manau, kad dabar pagrindinis prioritetas yra tas išvadas įgyvendinti. Geriausias būdas rasti teisybę – įgyvendinti parlamentinio tyrimo išvadas ir užkirsti kelią piktnaudžiavimams“, – Eltai teigė V. Bakas.

Kaip skelbta anksčiau, dar balandį EPK konstatavo, kad V. Bako vadovaujama komisija neteisėtai atskleidė pranešėjo Tomo Gailiaus tapatybę, viršijo įgaliojimus, o pats parlamentaras tyrimo metu veikė šališkai. Todėl, politiko nuomone, Seimo etikos sargai tapo „politinio susidorojimo organizacija“.

„EPK nepriima teisiškai įpareigojančių sprendimų, tai yra politiniai sprendimai. Kaip ir šiuo atveju, tai yra politinis sprendimas“, – akcentavo V. Bakas.

Geriausias būdas rasti teisybę – įgyvendinti parlamentinio tyrimo išvadas ir užkirsti kelią piktnaudžiavimams.

ELTA primena, kad balandį EPK konstatavo, jog VSD pranešėjo istoriją nagrinėjusi parlamentinė komisija neteisėtai atskleidė Tomo Gailiaus tapatybę. Išvadose taip pat teigiama, kad komisijos pirmininkas V. Bakas tyrimo metu veikė šališkai, o parlamentinė komisija viršijo įgaliojimus.

Seimas birželio pradžioje pritarė VSD pranešėjo istoriją nagrinėjusios ir aštrias politines diskusijas įžiebusios parlamentinio tyrimo komisijos išvadoms.

Po kelis mėnesius trukusių analizių ir keliolikos pareigūnų liudijimų konstatuota, jog VSD vadovas Darius Jauniškis talkino tuometiniam kandidatui Gitanui Nausėdai, rinkdamas žvalgybinę informaciją apie jo aplinką. Seimo nariai daro išvadą, kad VSD direktorių medžiaga apie kandidato aplinką pasiekė per patį G. Nausėdą arba jo pavedimu veikusį asmenį. Taip pat nurodoma, kad departamente surinkta informacija galėjo būti atskleista ir pačiam G. Nausėdai.

Tuo metu atsakinėti į komisijos pateiktus klausimus atsisakęs prezidentas, parlamentarų nuomone, kliudė Seimui vykdyti savo pareigas ir pažeidė Konstituciją bei priesaikos nuostatas gerbti ir vykdyti įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bakai tai tik pradžia

Bakai tai tik pradžia portretas
kitaip sakant tik antrasis pliaukštelėjimas pamazgų skuduru tiek per paties sukta karjeristinę marmuzę,, tiek per visos tavo neteisėtos laikinosios komisijos individų, persmelktu prrasmirdusių konservų dvoko ,marmūzes, o sekantis bus po Konstitucinio teismo sprendimo..... tą ir pats puikiai supranti, aišku , jeigu tinkamai klauseisi paskaitų MRU.....kokios teisinės pasekmės bus po pačiam nepalankaus Konstitucinio teismo sprendimo priklausys nuo kitos tuo sprendimu suinteresuotos pusės, o šiaip mano nuomone tiek pats, tiek visa paties vadovaujama pamazginė komisija taip ir liksite savo susikurtoje pamazgų duobėje

onute

onute portretas
Kesta kaip jie dabar ėdasi prieš rinkimus janutienei biznis kas kiek duos vienus apšiks okitus apšiktus ims plauti kad i seima ikišti užgera atligi Kiek ju dabar pas ja ilinde čiulba ŠLYKŠČIOS ŠLIKŠTYNĖS

Egis

 Egis portretas
Bakas nepilnas toli nevažiuos .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių