V. Čmilytė-Nielsen: dėl privalomo galimybių paso Seimo nariams dar reikia diskusijos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad dar reikėtų diskutuoti dėl Statuto pataisų, reikalaujančių iš Seimo narių galimybių paso, norint patekti į parlamento rūmus.

Jos teigimu, Seimo narių neįleidimas į Seimo salę, remiantis galimybių pasu, galėtų prieštarauti Konstitucijai.

„Norėtųsi man dar išgirsti teisės ekspertų nuomonę šiuo klausimu, nes tiek, kiek man teko konsultuotis, visgi verdiktas yra toks, kad Seimo narių neįleidimas į Seimo salę, remiantis galimybių pasu, galėtų prieštarauti Konstitucijai. Todėl dar diskutuosime“, – ketvirtadienį sakė ji žurnalistams Seime.

Verdiktas yra toks, kad Seimo narių neįleidimas į Seimo salę, remiantis galimybių pasu, galėtų prieštarauti Konstitucijai.

Seimo vadovė negalėjo pasakyti, kiek būtų tokių Seimo narių, kurie neturi galimybių paso, tačiau mano, kad tai yra vienetai.

Ketvirtadienį Seimas ketina svarstyti Statuto pataisas, numatančias, kad, norint įeiti į parlamento rūmus, tautos atstovai turėtų pateikti dokumentą, įrodantį, kad buvo paskiepyti, gavo neigiamą tyrimo rezultatą arba persirgo COVID-19, tai yra galimybių pasą ar ES COVID pažymėjimą, primena ELTA.

Projektas numato, kad, dėl užkrečiamosios ligos plitimo grėsmės paskelbus valstybės lygio ekstremaliąją situaciją arba karantiną, Seimo nariai gali įeiti į Seimo rūmus Seimo valdybos nustatyta tvarka pateikę dokumentą, patvirtinantį savo atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams.

Jeigu Seimo narys negalėtų dalyvauti Seimo rūmuose vykstančiame Seimo posėdyje, Seimo komiteto ar komisijos posėdyje, nes nepateiktų šių dokumentų, būtų laikoma, kad posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Dokumentas, įrodantis, kad Seimo narys buvo paskiepytas, gavo neigiamą tyrimo rezultatą arba persirgo COVID-19, Seimo nariams būtų reikalingas ir kontaktiniu būdu uždarose patalpose organizuojant susitikimus su rinkėjais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valiukas

Valiukas portretas
Nesupratau,Lietuvoje dvi konstitucijos yra? Viena eiliniams žmonėms,kita išrinktiesiems?

Nustebusi

Nustebusi portretas
O Dieve kokia susireikšminusi ponia, gal jiems galioja kita konstitucija , negu paprastiems žmonėms ? Jeigu neturi GP tai negali ir dirbti....

Blusius

Blusius portretas
Aišku paprastus žmones galima žeminti pažeidžiant Konstirucją,o išrinktuosius ne... štai tau ir lygybė...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių