V. Čmilytė-Nielsen: informacijos nutekėjimai yra, bet ne iš Seimo

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad informacija apie jos pokalbio su generaline prokurore Nida Grunskiene detales nutekėjo, bet ne iš Seimo.

Parlamento vadovė su opozicinėmis frakcijomis susitiko pasibaigus neeilinei sesijai, parlamentarams paprašius atsakyti į klausimus, kokiomis aplinkybėmis jai buvo pateikta informacija apie generalinės prokurorės ketinimus kreiptis dėl parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus teisinio imuniteto panaikinimo.

„Kalbant apie K. Bartoševičių, visą tą istoriją ir visą tą mįslę, aš nežinau, kaip tai atsitiko (nutekėjo informacija), ką aš matau, kad informacija nėra labai gerai suvaldoma, ir aš ne vieną mano pokalbio su ta pačia generaline prokurore (detalę), turinį vėliau pamatydavau žiniasklaidoje, labai detaliai atspindėtą, ir ta informacija neišėjo iš manęs. Tai matyt, kad kažkokie informacijos nutekėjimai yra“, – ketvirtadienį po Seimo posėdžio susitikusi su opozicija sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovei pripažinus apie informacijos nutekėjimą, opozicijos atstovai replikavo, kad tai įvyko iš Seimo, tačiau parlamento vadovė teigė, kad kaip tik priešingai.

„Aš to (kad informacija nutekėjo Seime) nesakiau, kaip tik, manau, kad Seimas čia ne prie ko, nes Seimo koridoriuose niekas ikiteisminio tyrimo informacijos neturėjo“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Tuomet perklausta, ar tai reiškia, kad informacija nutekėjo iš prokuratūros, Seimo pirmininkė sakė negalinti ir nenorinti spėlioti.

Susitikime su opozicija parlamento vadovė taip pat aiškinosi dėl skirtingų jos ir generalinės prokurorės versijų, ar per pokalbį buvo įvardyta, kad įtariamas Seimo narys nėra Liberalų sąjūdžio atstovas.

L. Balandžio, E. Ovčarenko, P. Paleckio/BNS nuotr.

Pasak Seimo pirmininkės, generalinė prokurorė jai pasakė, kad tas Seimo narys nėra iš jos frakcijos.

„Generalinė prokurorė man neatskleidė įtariamo Seimo nario nei vardo, nei pavardės, nei partijos, nei frakcijos, nei to, ar šis asmuo priklauso koalicijai ar opozicijai. Ji pasakė frazę, „jisai ne jūsų frakcijos narys“, aš ją pamenu. Generalinė prokurorė sako, kad ji tikrai nevartojo žodžių „Liberalų frakcija“, su tuo aš sutinku, bet tai yra formulavimo dalykas“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seime ketvirtadienį V. Čmilytės-Nielsen ir N. Grunskienės pasisakymai dėl jų susitikimo detalių išsiskyrė.

Parlamento vadovė, atsakydama į raštu pateiktus klausimus, teigė, kad generalinė prokurorė neįvardijo Seimo narios pavardės ar partinės priklausomybės, tik patvirtino, jog tai nėra jos vadovaujamo Liberalų sąjūdžio atstovas.

„Generalinė prokurorė man nepasakė nei Seimo nario vardo, pavardės, nei kokiai frakcijai ar partijai priklauso, jis yra valdančiosios daugumos ar opozicijos atstovas. Ji paminėjo tik tai, kad įtariamas Seimo narys nėra Liberalų sąjūdžio frakcijos narys“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Vis dėlto pati N. Grunskienė teigė nesakiusi, jog tyrime figūruojantis Seimo narys nepriklauso Liberalų sąjūdžiui. „Kalbant su Seimo pirmininke, nei vardas, nei pavardė, nei frakcijos, nei partijos įvardinta nebuvo“, – sakė ji.

Po posėdžio žurnalistams V. Čmilytė-Nielsen dar kartą pakartojo, kad generalinė prokurorė ją informavo, jog įtariamasis „ne jūsų frakcijos žmogus“. Tačiau generalinė prokurorė vėl paneigė tą sakiusi.

Aš ne vieną mano pokalbio su ta pačia generaline prokurore (detalę), turinį vėliau pamatydavau žiniasklaidoje.

„Pirmininkė taip sakė, o aš sakau taip. (...) Galbūt ji taip suprato“, – teigė N. Grunskienė.

Seimo pirmininkė bei generalinė prokurorė ketvirtadienį opozicijos sušauktos neeilinės sesijos metu atsakė į raštu užduotus klausimus dėl aplinkybių, kuriomis V. Čmilytei-Nielsen buvo pateikta informacija apie ketinimus kreiptis dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo.

Opozicija sesiją sušaukė siekdama išsiaiškinti, ar informacija apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo nebuvo nutekinta K. Bartoševičiui, kad šis skubiai trauktųsi iš Seimo ir jo pavardė neiškiltų į viešumą.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pateikė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai.pasisuko kalba

kai.pasisuko kalba portretas
apie akiniuota shyva kumelka i trasa isijunge morka demesio nukreipimui.

ji bando

ji bando portretas
uzdengti shyva kumelka ranksluosciu

visa konservatkgebistų CHUNTA - a m o r a l i ir

visa konservatkgebistų CHUNTA - a m o r a l i  ir  portretas
Lietuvos žmonės, tokią jų laikyseną mato 32 metai.--Amoraliu žmogumi netampama, jis toks g i m s t a ir toks miršta.--Labai didelę ŽALĄ žmonių gyvenimui padaro, kai a m o r a l ū s susiburia į vieną gaują -šiuo atveju konservatkagebistų.--Juk ne KGB-tai, ar miško BANDITAI išgelbėjo mano GIMTINĘ nuo fašistų ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių