V. Čmilytė-Nielsen: interpeliacija J. Narkevičiui – laiko švaistymas

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nepasirašiusi po interpeliacija susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, nes, pasak jos, nepasitikėjimo procedūra užtruks per daug ilgai. Liberalė taip pat klausia, ar tikrai opozicija suburs 71 Seimo narį interpeliacijos balsavimui.

„Pirma – mes užtruktume per daug laiko. Jei interpeliacijos tekstas Seimo pirmininkui būtų įteiktas kad ir šiandien, ministras turėtų 14 dienų atsakymams parengti. Reiškia, ministro atsakymus skaitytume prieš pat Kalėdas. Tada dar 5 dienos duotos Seimui, ar ministro atsakymai jį tenkina, ir tada priimamas sprendimas, ar balsuoti dėl ministro atstatydinimo.

Tam, kad Seimas atstatydintų ministrą, reikia, kad dėl to balsuotų daugiau kaip pusė narių. Ar opozicija suburs 71 Seimo narį? Labai abejoju. Matote Ramūno Karbauskio laikyseną. Matome ir premjero palaikymą. Kaip ir sakiau, taip ir įvyko – jie abu susivienijo ir palaiko J. Narkevičių. Nes jiems būtina prastumti biudžetą. Aukojant padorumą ir moralę“, – teigia savo feisbuko paskyroje V. Čmilytė-Nielsen.

Jiems būtina prastumti biudžetą. Aukojant padorumą ir moralę.

Pasak jos, valstiečiai kartu su partneriais darys viską, kad interpeliacija nepavyktų.

„O jai nepavykus, antrą kartą tam pačiam politikui nepasitikėjimo Seime reikšti nebegalima. Taigi akivaizdu – interpeliacija šiandien neatneš rezultato. Aš suprantu kolegas opozicijoje, jiems norisi veiksmo. Bet visas šis veiksmas veda į niekur. Netgi priešingai – interpeliacija dabar ministrą gali tik sustiprinti“, – teigia ji.

V. Čmilytė-Nielsen sako, kad interpeliacija gali tik sustiprinti valdančiuosius.

„Ir tai gali ne tik sustiprinti valdančiuosius, bet ir pagimdyti dar kvailesnių sprendimų 2020 metų biudžete (...) Dar daugiau – mes matome, iki kokio absurdo nueita tenkinant „socialdarbiečių“ ir lenkų apetitus. Kad tik nesubyrėtų koalicija. Kaip manote, kokių dar pokyčių biudžete užsimanys Gedimino Kirkilo vedami „socialdarbiečiai“? Gal valstiečiai turės prižadėti rentas? Postus valstybės įmonėse? Lietuvos geležinkelius? Šis žaidimas labai sudėtingas. Karštakošiškumas dabar labai ne į naudą. O varžovams – priešingai. Jie meistrai dirbti neskaidriuose vandenyse. Nedarykime jiems tokios paslaugos“, – teigia ji.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimo narė Aušrinė Armonaitė pradėjo inicijuoti parašų rinkimą dėl interpeliacijos susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kam žaist su interpeliacija, kai pagrindinius 'konservų' tikslas (o kas paneigt gali) - karinis perversmas.

JONAS

JONAS portretas
Jei ir surinktu Cmilite KGB čmilio dukra nieko nelaimetu tai pletku lygio kaltinimai

natalija

natalija  portretas
Štai ir aiškeja purvo pilimas ant doro ministro suestu konservai bet tikslo nepasiektu o tikslas pamaišyti patvirtinti biudžeta kad nebutu pinigu žmonem išmoketi tautiečiai ar dar jums neaiški konservu provokacija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių