V. Čmilytė-Nielsen: merų klausimą galėtume svarstyti pratęstoje rudens sesijoje

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, jei Seimas apsispręs atšaukti nepaprastąją padėtį, balsavimas dėl Konstitucijos pataisų, kuriomis siekiama įtvirtinti tiesioginius merų rinkimus, bus įtrauktas dar į šio rudens pratęstą Seimo sesiją.

„Aš manau, kad merų klausimą, kaip ir Konstitucijos keitimą dėl galimybės kandidatuoti į Seimą nuo 21-erių metų, mes tikrai turėtume spręsti kuo anksčiau. Jei tik leis situacija su nepaprastąja padėtimi, galėtume tuos klausimus svarstyti dar šioje pratęstoje rudens sesijoje“, – antradienį Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė teigia, kad, atsižvelgiant į aprimusią situaciją pasienio ruože su Baltarusija, tikimybė atšaukti nepaprastąją padėtį yra reali.

„Tai, kad tęsti nepaprastąją padėtį, vertinant patį kontekstą ir nurimusią situaciją pasienyje, gali nebebūti poreikio, tai tikrai nėra nauja mintis. Esame apie tai kalbėję ir su kai kuriais kolegomis iš koalicijos. Tai iš tiesų šiandien matome, kad situacija pasienyje yra sąlyginai rami, ir jei ji tokia išliks, tikrai yra tikimybė, kad galime apsieiti ir be nepaprastosios padėties“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 10 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose mėnesiui buvo įvesta nepaprastoji padėtis.

Galiojant nepaprastosios padėties režimui negalimi Konstitucijos pakeitimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TIK TIESIOGINIAI be susiktu partiju

Klpd.

Klpd. portretas
Ponia Cimil&Ko'liaukitės nuolat sukt galvą kaip dar suvaržyti tautos laisves, kai ir taip tos laisvės mūsų šalyje yra visai mažai. LR Konstitucija, kai reikia valdantiesiem,s vartoma kaip nori, o visuomenei dažniausiai taikomos tik pareigos užmirštant eilinių pilietines teises. Kas nepamiršta paanalizuoti kas vyksta, pasižiūrėt seimo ir vyriausybės darbą, labai gražiai mato kas kaip kam dirba.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
"Merų klausimas" jau sužlugdytas ir tai padaryta sąmoningai , žinoma kg-b kapitono atžala vėlyvą rudenį išreikš gilu apgailestavimą su kgbistine šypsena snukutyje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių