V. Čmilytei-Nielsen diagnozavus COVID-19 Seimas dirbs įprastai, pirmininkė – nuotoliniu būdu

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen jai diagnozavus koronavirusą dirbs nuotoliniu būdu, o parlamentas – įprastai, Seimo vadovės biuro darbuotojai izoliuojasi, informavo parlamento vadovės atstovas Paulius Žeimys.

„Pirmininkė dirbs nuotoliniu būdu, o Seimas – kaip įprasta, išskyrus, aišku, tuos, kurie turėjo artimą kontaktą. Parlamento vadovės biuras izoliuojasi“, – BNS ketvirtadienį sakė P. Žeimys.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen ketvirtadienio vakarą pranešė, kad jai patvirtintas koronavirusas. Simptomų parlamento vadovė teigia nejaučianti.

„Mano kolegos iš frakcijos sulaukė neigiamų atsakymų, tačiau aš papildau sergančiųjų gretas. Kaip ir visą šią savaitę, taip ir šiandien jokių simptomų nejaučiu“, – feisbuke parašė parlamento vadovė.

Seime pastaruoju metu buvo kilę diskusijų dėl parlamento darbo, kai vyko Seimo posėdžiai, nepaisant to, kad virusas buvo patvirtintas keliems parlamentarams.

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma BNS teigė esąs pasiruošęs pavaduoti parlamento vadovę, jei to prireiks.

J. Razma sakė artimo kontakto su Seimo pirmininke neturėjęs, kol kas nežinantis, kiek Seimo narių turės izoliuotis.

„Dabar gali kilti klausimas, kiek mes su pirmininke esam bendravę, kažkokio ilgo bendravimo nebuvo, greit užbėgu, paklausiu, su kaukėm, viskas pagal reikalavimus. Tikiuosi, kad nesulauksiu aš teigiamo testo, turbūt juos reikės darytis, galvoti, žiūrėti, ar buvo kažkokių artimesnių kontaktų, bet man atrodo, kad nebuvo“, – BNS sakė J. Razma.

Ketvirtadienį taip pat pranešta, kad COVID-19 užsikrėtė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Jis neseniai grįžo iš komandiruotės JAV.

Lietuvoje iki šiol koronavirusas jau buvo patvirtintas daugiau kaip 40 tūkst. žmonių, nuo ligos mirė 341 žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Vaje, tai kas dabar skandins valstiečius?

Fake news

Fake news portretas
Tai jau antrą kartą susirgo?

Virusas

Virusas portretas
dauginasi ir nuotoliniu būdu. Jis ilgai sklando ore su dulkėmis ir garais. O patekti gali ir nusišluostant užpakalį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių