Pereiti į pagrindinį turinį

V. Gedvilas: seimūno G. Jakavonio elgesį turėtų svarstyti etikos sargai

2013-09-10 11:56
BNS inf.
G. Jakavonis
G. Jakavonis / Andriaus Ufarto / BFL nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos nario Gedimino Jakavonio elgesį, kai vietoj jo už greičio viršijimą buvo nubausta žmona, turėtų svarstyti Etikos ir procedūrų komisija, sako parlamento pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas.

"Seimo etikos ir procedūrų komisija turėtų pažiūrėti, kaip ir visus moralinius dalykus", - antradienį žurnalistams sakė Seimo vadovas.

Jis tvirtino nežinąs įvykio aplinkybių, todėl nenorįs vertinti kolegos elgesio.

"Jeigu taip atsitiko, kaip kalbate, jeigu buvo pakeisti parodymai, tai Seimo nariui nedaro garbės", - teigė V.Gedvilas.

G.Jakavonis antradienį žurnalistams teigė neprisimenąs, kas kovo 6 dieną vairavo jo žmonai priklausantį automobilį.

"Komisija buvo Alytuj pasikvietusi. Pagal tą nuotrauką labai sunku nustatyti, aš prisiėmiau, kad važiavau aš, perrašė baudą man ir sumokėjau", - aiškino Seimo narys.

Anot jo, anksčiau Alytaus policija buvo nustačiusi, kad mašiną vairavo jo žmona.

Kas iš tiesų kovo 6 dieną vairavo Kelių eismo taisykles pažeidusį automobilį, politikas tvirtino nepamenąs.

"Manęs paklausė, kur jūs buvote kovo 6 dieną. Ar jūs dabar galėtumėte pasakyti, kur buvote kovo 6 dieną? Ta mašina paprastai važinėja mano žmona", - dėstė G.Jakavonis.
Alytaus apskrities policijos komisariate Seimo nariui už greičio viršijimą skirta 200 litų bauda.

"Praeitą savaitę buvo atnaujinta administracinė teisena dėl galimo G.Jakavonio pažeidimo ir šiandien jis atvyko į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kelių policijos skyrių, kur jam buvo buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nustatyto greičio viršijimo. Jis su savo kalte sutiko ir jam buvo skirta 200 litų bauda", - BNS antradienį sakė komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Vija Kudzienė.

Jos teigimu, susipažinęs su bylos medžiaga ir pasižiūrėjęs į kameros kelyje padarytą nuotrauką, politikas pripažino, kad už vairo sėdi jis.

Portalas 15min.lt liepos viduryje paskelbė, kad Jakavonių šeimos visureigį prieš keletą mėnesių užmiesčio kelyje užfiksavo greičio matuoklis. Nuotraukoje matyti, kad prie automobilio vairo sėdi vyras, panašus į parlamentarą G.Jakavonį.

Visa medžiaga apie visureigio savininko deklaruotą gyvenamąją vietą buvo persiųsta Varėnos rajono policijos komisariatui. Birželio 6 dieną Varėnos rajono policijos komisariato Kelių policijos skyriaus tyrėja Marta Kodis dėl greičio viršijimo kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas pažeidimo protokolą surašė Seimo nario žmonai - Nijolei Jakavonienei.

Tame kelio ruože, kur greitį užfiksavo matuoklis, leistinas greitis - 50 kilometrų. Jakavonių šeimos automobilis važiavo 83 kilometrų per valandą greičiu, paklaida - trys kilometrai. Už greičio viršijimą 30 kilometrų per valandą grėsė piniginė bauda - nuo 100 iki 300 litų.

Nuobaudų neturėjusiai N.Jakavonienei skirta 50 litų bauda. Seimo narys G.Jakavonis tuo metu turėjo tris galiojančias nuobaudas. Ketvirtoji nuobauda reikštų, kad jam turėtų būti skirta maksimali numatyta bauda - 300 litų.

Baudą ne tam asmeniui išrašiusiai Varėnos rajono policijos komisariato tyrėjai Martai Kodis skirta tarnybinė nuobauda - papeikimas. Tyrėja nubausta ne dėl to, kad ji blogai įvertino neryškią nuotrauką, o nubausta todėl, kad neapklausė nei Seimo nario, nei jo žmonos, pasitikėjo žodiniais paaiškinimais, nesirinko kitų bylos duomenų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų