V. Landsbergis: atrodo, kad visi ministrai blogai dirba. O kas juos patvirtino?

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis sako, kad prieš įvertinant ketvirtadienį perskaitytą prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą dar reikės jį pastudijuoti.

„Ne taip paprasta, reikės ilgai studijuoti pranešimą“, – žurnalistams Seime sakė profesorius. Jo teigimu, kone valandą trukusiame šalies vadovo pranešime paleista daug dalykų. Ir ne visi jie, pažymėjo V. Landsbergis, yra aiškūs.

„Pranešime daug visokių dalykų paliesta. Vienoje vietoje vienaip, kitoje kitaip. Ar Lietuva sėkmės valstybė, ar Lietuvoje viskas nesėkmingai vyksta. Ne visiškai aišku. Reikės dar panagrinėti“, – teigė profesorius, neslėpdamas nuostabos prezidento išsakytą kritika Ingridos Šimonytės Vyriausybėje dirbantiems ministrams.

Atrodo, kad visi ministrai blogai dirba. O kas juos patvirtino? Aš nemanau, kad visi ministrai blogai dirba.

„Atrodo, kad visi ministrai blogai dirba. O kas juos patvirtino? Aš nemanau, kad visi ministrai blogai dirba“, – sakė V. Landsbergis, pridurdamas, kad Prezidentūra ir Vyriausybė turėtų labiau derinti savo pozicijas.

Pranešime iškeltus klausimus prezidentas turėtų aptarti su Vyriausybe

Metiniame pranešime iškeltus klausimus prezidentas turėtų aptarti su Vyriausybe, sako V. Landsbergis.

„Gal būtų buvę gerai aptarti tuos klausimus, kad ir su Vyriausybe. Vis dėlto prezidentas ir Vyriausybė yra vykdomoji valdžia. Būtų gerai, kad jų kryptis, jų linija būtų vieninga arba bent maždaug vieninga“, – komentuodamas Gitano Nausėdos trečiąjį metinį pranešimą sakė jis.

„Kai valstybės vadovas ir Vyriausybė nesutaria, net vieni kitus peikia, būna negerai. Tą labai gerai prisimenu prieš 30 metų, reikėtų vengti tokių situacijų. Tam reikia bendrauti“, – tvirtino V. Landsbergis.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį perskaitė trečiąjį savo metinį pranešimą. Jo metu šalies vadovas sukritikavo esamą situaciją žemės ūkio, sveikatos, finansų sektoriuose. Kritikavo Vyriausybės sprendimus dėl Taivaniečių atstovybės bei tai, kaip buvo susitvarkyta su pandemijos sukelta krize.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.,.

.,. portretas
Lietuvoj minstras - tai diagnozė.

taigi

taigi portretas
Susenęs, 75 metams įslaptintas "dėdulė" netyčia pamiršo ,kad premjerė garantavo už kai kurių teikiamų ministrų tinkamumą asmeniškai.

juk

juk portretas
sia asocialia saika jis gi ir prisikviete is vakaru u spec t /kogero zdu/ pagalba lieka dekingumo demesio pagalba iskepti maca pabarscius ja zolitem ir iskilmingai iteikt siam /sului/'''
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių