V. Mitalas: švietimo ministrą teiks ne Laisvės partija

Laisvės frakcijos atstovas, kandidatas į Seimo vicepirmininkus Vytautas Mitalas sako, kad kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus siūlys ne jo atstovaujama partija, nors ir partijos lyderė Aušrinė Armonaitė anksčiau buvo išreiškusi tokį norą.

„Buvo derybos, ir derybų vienas iš rezultatų yra tai, kad tikriausiai ne Laisvės partija siūlys kandidatą į švietimo ministrus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Mitalas.

Jo teigimu, galimas ministrų kandidatūras kiek vėliau paskelbs pati kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė.

„Pasakys būsimoji ministrė pirmininkė, kaip ten tiksliai susidėlioja klausimai. Aš suprantu, kad gal net šiandien tam tikras paslapties šydas bus praskleistas“, – teigė parlamentas.

Derybos yra derybos, visų pirma mes jaučiamės labai laimėję, kad koalicijos sutartį pavyko pasirašyti tokią, kokią pavyko.

Jis taip pat sakė, kad tikriausiai bus „labiausiai besidomintis švietimu Seimo vicepirmininkas“.

„Derybos yra derybos, visų pirma mes jaučiamės labai laimėję, kad koalicijos sutartį pavyko pasirašyti tokią, kokią pavyko“, – akcentavo V. Mitalas.

„Situacija tikrai yra gera ir principinių nesutarimų dėl koalicijos darbų programos arba dėl to paties švietimo darbų nebuvo“, – kalbėjo Laisvės frakcijos atstovas.

Jis taip pat patvirtino, kad tikriausiai Laisvės frakcija deleguos Seimo Švietimo komiteto pirmininką.

ELTA primena, kad A. Armonaitė buvo kalbėjusi apie V. Mitalą ir buvusį Vilniaus universiteto rektorių Vytautą Žukauską kaip galimus kandidatus į švietimo, mokslo ir sporto ministro poziciją. Kiek vėliau Laisvės frakcija paskelbė, kad V. Mitalo kandidatūrą siūlys į Seimo vicepirmininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gnydu sutve

gnydu sutve portretas
slykstus snukiai...

Nuomone

Nuomone portretas
Kodel ne laisves partija tokia gera partija viska nori legalizuoti mokyklose galetu kioskelius irengti gera prekyba butu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių