Pereiti į pagrindinį turinį

V. P. Andriukaitis iš Santariškių: esu vienoje geriausių ES klinikų

2015-04-17 11:42
BNS inf.
Reuters nuotr.

Penktadienį iš ligoninės išleidžiamas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis sako, kad Vilniaus universiteto Santariškių klinikos, kuriose jis buvo operuotas kovą, yra vienos geriausių Europos Sąjungoje (ES).

„Esu vienoje iš geriausių Europos Sąjungos klinikų. (...) Pasirodo, kad Briuselio klinikos ir Vilniaus klinikos yra tame pačiame lygyje pagal savo apimtis, kompetenciją, kvalifikaciją“, - žurnalistams Santariškių klinikose sakė V.P.Andriukaitis.

Jo teigimu, prieš porą metų jį periodiškai tikrinantys gydytojai įtarė inkstų akmenis. Tačiau pernai gruodžio mėnesį pajutęs skausmus, sausį eurokomisaras kreipėsi į gydytojus, o vėliau sužinojo, kad cista „tarp nepiktybinės ir piktybinės stadijos“ yra kasoje.

Skubi operacija V.P.Andriukaičiui atlikta kovo 30 dieną. Eurokomisaras darbą tikisi pradėti gegužę, reabilitacija jam bus atlikta Druskininkuose.

„Reabilitologai mano, kad reabilitacijos reikėtų ilgiau, tačiau žinokite, labai gera reabilitacija yra, kai tu dirbi, kai tu turi tikslus, kai tu eini į priekį ir po to matai, kad viskas aplinkui gerėja. (...) Po pusės metų aš jau patvirtinsiu, kad aš jau pasveikau, hemoterapeutams nieko nereikės veikti, aš pats sukovosiu su tuo ir viskas bus tvarkoje.“, - kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Santariškių klinikų generalinis direktorius, profesorius Kęstutis Strupas sakė, kad eurokomisarui atlikta operacija buvo „viena iš sudėtingesnių“. Jam buvo pašalinta kasos dalis. Nors buvo prognozuotas trumpesnis operacijos atlikimo laikas, operacija truko apie septynias valandas, kadangi jo pilvo ertmėje buvo atrasta pilvo sąaugų. V.P.Andriukaitis sako, kad jo pooperacinė būklė buvo „nestandartinė“, tačiau su tuo puikiai susitvarkė gydytojai.

Taip pat jis paragino visuomenę periodiškai tikrintis.

„Brangieji, kasmet profilaktiškai pasitikrinkite, nesvarbu jaučiate, ką nors ar ne“, - kalbėjo eurokomisaras.

V.P.Andriukaitis Europos Komisijoje atsakingas už visuomenės sveikatą ir maisto saugą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų