V. Zelenskis sako išgirdęs Lietuvos signalą dėl Astravo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako išgirdęs Lietuvos perspėjimą dėl baigiamos statyti Astravo atominės elektrinės (AE), tačiau kol kas nekomentuoja, ar jo šalis ir toliau pirks elektrą iš Baltarusijos.

Po susitikimo su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda Ukrainos vadovas teigė, kad aptars šį klausimą su Ukrainos energetikos ministru.

„Aš pasakiau, kad išgirdau tą signalą. Aš pasakiau, kad būtinai atsisėsiu su energetikos ministru (...) ir mes aptarsime šitą klausimą“, – žurnalistams Vilniuje trečiadienį sakė V. Zelenskis.

„Viskas, kas jums yra svarbu ir kas susiję su saugumo klausimais, ukrainiečiams irgi yra svarbu“, – teigė jis.

Viskas, kas jums yra svarbu ir kas susiję su saugumo klausimais, ukrainiečiams irgi yra svarbu.

Pasak V. Zelenskio, baltarusiška elektra yra vienas iš būdų šaliai kovoti su energetikos monopolininkais pačioje Ukrainoje.

G. Nausėda tvirtino nesiekęs įtikinti Ukrainos nepirkti baltarusiškos elektros, tačiau pristatė Lietuvos poziciją.

„Statybos kultūra šioje elektrinėje yra, na, visiškai nepatenkinama, čia taip švelniai išsireiškus“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Jo teigimu, saugumo reikalavimus Astravo elektrinėje iki jėgainės paleidimo ragina įgyvendinti ne tik Lietuva, bet ir visa Europos Sąjunga.

Lietuva nuo 2016 metų pradžios siekia įtikinti ES šalis prisidėti prie baltarusiškos elektros embargo, tačiau kitos Baltijos valstybės tokių žingsnių nesiėmė. Ekspertai pripažįsta, kad Astravo AE elektra teoriškai galės patekti į bendrą rinką per Rusiją ir Latviją.

Baltarusijos valdžia teigia, kad jėgainė gali pradėti veikti kitų metų pirmąjį ketvirtį. Ji atmeta Lietuvos priekaištus dėl nepakankamų saugumo standartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ŽINO tas Zelenskis kad signalus iš Lietuvos dera išklausyt, BET - daryt privalu tai kas Ukrainai naudinga (o sutarus dėl Astravo elektros, ir su rusais sutart dėl dujų 'tranzito' bus nesunku)

visos atominės

visos atominės portretas
yra pavojingos.Anokia čia ir naujiena..Nesuprantu kam be reikalo tokias temas nagrinėti jeigu jos yra tuščias laiko gaišinimas - Batkos tikrai nepriversim tos AE uždaryti

Hahaha

Hahaha portretas
Aliaskos debilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių