Vienijasi trys politinės jėgos: vietų Seime sieks bendru sąrašu

Buvęs kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis, Seimo narys Naglis Puteikis bei Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas Sakalas Gorodeckis antradienį paskelbė, kad jų vadovaujamos politinės jėgos mandatų Seime sieks vienu sąrašu.

„Mes, trijų politinių partijų vadovai, matydami nykstančią Lietuvą, sutarėme dėl bendrų veiksmų ir bendro sąrašo dalyvaujant rinkimuose į Seimą bei po rinkimų formuojant bendrą frakciją Seime“, – žurnalistams sakė Kartų solidarumo sąjungos-Santalkos Lietuvai pirmininkas A. Juozaitis.

„Teisingumas yra tapęs turtingųjų ir galingųjų preke, iš žmonių atimama vis daugiau konstitucinių teisių. Oraus gyvenimo viltis menkėja, Seimas atidavė suverenią tautos valdžią neskaidrioms interesų grupėms, dažnai veikiančioms prieš valstybę ir tautą“, – pridūrė jis.

Pasak Centro partijos „Gerovės Lietuva“ pirmininko Naglio Puteikio, bendradarbiauti ketinama ir su „Lietuvos sąrašu“ bei „Jaunąja Lietuva“.

„Noriu pasidžiaugti, kad derybos baigėsi gerai ir mes trise susitarėme. Džiugu, kad bendradarbiausime su dar dviem partijomis – „Lietuvos sąrašu“ ir „Jaunąja Lietuva“, – teigė parlamentaras.

S. Gorodeckis kvietė ir kitas politines jėgas prisijungti prie naujo politinio darinio.

Po dviejų kadencijų pailsėk, nes tie amžinai Seime sėdintys grybai jau apkerpėję.

„Esame atviri visoms politinėms jėgoms jungtis prie mūsų, išlaikant tas pačias vertybes – tautiškumo, pagarbos, socialinės ir tautinės valstybės, žinoma, laikantis euroatlantinių vertybių, kurios būtų tos raudonosios linijos, kas galėtų būti ta tikrąją alternatyva Lietuvai šiame politiniame lauke“, – teigė S. Gorodeckis.

A. Juozaitis savo pasisakyme siūlė palaipsniui mažinti PVM maisto prekėms, įsteigti Seimo kontrolės mechanizmą, stiprinti regioninę politiką, o Seimo narius rinkti tik dviem kadencijoms.

„Po dviejų kadencijų pailsėk, nes tie amžinai Seime sėdintys grybai jau apkerpėję. Jau šitas mūsų draugas – Naglis – ilgai, ne vieną kadenciją yra, bet jis ir sau prisitaiko, jam irgi tas pats galioja“, – teigė A. Juozaitis.

Jis taip pat pridūrė, kad vienas iš dalykų, kurį reiktų sutvarkyti – pensijų indeksavimas, kalbėjo apie būtinybę įkurti valstybinį banką.

Trijų politinių jėgų lyderiai teigė neturintys didelių problemų dėl finansų rinkimams, tačiau sakė neketinantys „joti ant finansų žirgo“.

Sąrašą ves A. Juozaitis

Trijų partijų sąrašą į Seimo rinkimus ves buvęs kandidatas į prezidentus A. Juozaitis, dėl kitų vietų ketinama tartis.

Pasak N. Puteikio, po rinkimų tikimasi suformuoti frakciją Seime.

„Tikimės, kad mums pavyks suformuoti frakciją, kuri po rinkimų gintų viešą interesą“, – sakė N. Puteikis.

A. Juozaitis sakė, jog parlamente norėtų 30 mandatų, kad būtų galima „pataisyti Seimą“, tačiau ir mažesnis skaičius „būtų geras laimėjimas“.

„Duok dieve, 15 mandatų, 20 jau būtų geras laimėjimas“, – teigė sąrašo lyderis.

Jis taip pat pridūrė: „Mes esame D. Trumpo pusėje. Lietuva – pirmiausia“.

N. Puteikis į Seimą ketina kandidatuoti ir vienmandatėje Danės apygardoje Klaipėdoje, joje valdantieji „valstiečiai“ nutarė nekelti savo kandidato, taip bendradarbiaujant su koalicijos partneriu.

Trijų partijų koalicijai, kad patektų į Seimą, reikia peržengti 7 proc. ribą.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
Nevykeliai

Loni

Loni portretas
Balsavome už p. A. Juozaitį ir toliau laikysimės savo nuomonės. Nors ką jis vienas padarys prieš alkanus ,,tautos tarnus,, kurie kaip erkės įsisiurbė į lovį ir vargu ar iš ten išsikrapštys.

...

... portretas
Susipjaus tie šunys tarpusavy, negalima jų į valdžią rinkt.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių