VTEK: dokumentų apsaugos tarnybos vadovas K. Rimšelis pasinaudojo pareigomis

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybos direktorius Klemensas Rimšelis į komandiruotes vykdamas su sutuoktine pasinaudojo tarnybine padėtimi.

Komisija šią savaitę konstatavo interesų derinimo įstatymo pažeidimą, nurodoma jos pranešime.

„VTEK nustatė, kad tarnybos direktorius gavo realios asmeninės naudos pasinaudojęs tarnybos žmogiškaisiais ištekliais, nes jo privataus gyvenimo klausimai spręsti naudojant tarnybos darbuotojų laiką ir kompetenciją“, – teigiama sprendime.

Komisija nustatė, kad tarnybos darbuotojai tvarkė ne tik K. Rimšelio komandiruočių, bet ir drauge vykusios jo sutuoktinės kelionių organizavimo klausimus.

Rimšeliai 2021 metų lapkričio 29–gruodžio 3 dienomis keliavo į Paryžių, 2022 metų balandžio 5–9 dienomis – į Lioną, 2022 metų birželio 12–16 dienomis – į Taliną, 2023 metų spalio 17–21 dienomis – į Bilbao, 2023 metų lapkričio 2 –gruodžio 1 dienomis – vėl į Paryžių.

VTEK teigimu, K. Rimšelis pažeidė įstatyme nustatytą pareigą nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

Taip pat tarnybinės etikos sargai pripažino, kad direktorius pažeidė reikalavimą nesinaudoti ir neleisti kitiems naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai, išskyrus įstatymuose nustatytas išimtis.

VTEK atkreipė dėmesį, kad už K. Rimšelio žmonos nakvynę Taline bei Bilbao ir trijų komandiruočių metu keliones iš oro uosto į viešbutį ir atgal apmokėta iš valstybės biudžeto lėšų.

Etikos sargų teigimu, jeigu tarnybinės komandiruotės metu į tą patį miestą kartu su komandiruotu darbuotoju vyksta ir jo artimas asmuo, pastarojo kelionės klausimų  organizavimas ir apmokėjimas negali būti sprendžiamas pasitelkiant biudžetinės įstaigos žmogiškaisiais ir finansiniais resursais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežinojau, -- jog dokumentus s a u g o irgi vagis,

nežinojau, -- jog  dokumentus s a u g o  irgi vagis, portretas
tai negi Lietuvoje nėra s ą ž i n i n g ų darbuotojų ?

Oooo kaimynėlis

Oooo kaimynėlis portretas
Kaune šitas ponulis tai aukštuomenę vaidina. Galvojau jau seniai pensijoj sėdi, bet pasirodo į Vilnių vogt važiuoja. Nebūtų ką vogt gi nevažinėtų 101 km į darbą. Oi oi, vagie, kepurė dega! Seniai jis man įtartinas atrodė, reikės nakčiai duris rakint dviem spynom.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Matote, visi byvę seimūnai sėkmingai padiėmė išeitines "pašalpas" ir tuoj įsidarbino šiltose mūsų valstybės vietelėse! Korupcija juoda,o ir seimo " lovys" labai dosnus!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių