Žada palaikyti partnerystės įstatymo projektą, „jei jis bus tinkamas“

Užsienio reikalų ministras, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis žada palaikyti koalicijos partnerių Laisvės partijos rengiamą partnerystės įstatymo projektą, „jei jis bus tinkamas“.

„Nemačiau dar paties įstatymo projekto, neįsivaizduoju, koks jo galutinis variantas bus pateiktas Seimui, kuris bus registruotas. Jeigu jis bus tinkamas – aš patį institutą, tokį kaip partnerystės, aš palaikau, esu tą sakęs ne vieną kartą“, – spaudos konferencijoje antradienį teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas.

Jeigu jis bus tinkamas – aš patį institutą, tokį kaip partnerystės, aš palaikau, esu tą sakęs ne vieną kartą.

Seimo pirmininkė Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad pavasario sesijoje rengiamasi teikti partnerystės įstatymo projektą, kuris parengtas remiantis 2017-aisiais liberalių politikų teiktu projektu – juo siūlyta įteisinti lyčiai neutralų partnerystės institutą.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska interviu BNS teigė, kad projektą rengia Laisvės partija ir jos atstovas, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. Ministrė tuomet pabrėžė, kad reglamentavimas aktualus ne tik vienalytėms, bet ir heteroseksualioms poroms, šiuo metu neturinčioms alternatyvų santuokai.

Tuo metu keturi konservatoriai siūlo Seimo pirmininkei grąžinti į darbotvarkę kitą 2017-ųjų projektą, kuriuo buvo siūloma įteisinti ne partnerystės institutą, o sutartį dėl bendro gyvenimo.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Aš galvojau kad prezidentas nežino ,ką rezga vadinami laisvamaniai ,pasirodo žino ir pritaria ,tada nebėra kur skustis.Kad Gabrielius už ,tik kaip Morta.Buvo toks klausimas kas juos rinko ,rinko jaunimas nes jie deklaravo ,kad bus įteisinti narkotikai o tai jaunimo svajonė ,bet tai lygtai prieštarauja konstitucijai ir baudžiama ar taip ?

jk

jk portretas
žinomakad palaikys,kitaippartijai nevadovaus ir ministru nebus

Jam

Jam portretas
tas ''žmogaus teisių'' vadas jau palaikė ........... dabar visiems žada
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių