Pereiti į pagrindinį turinį

A.Kubilius sako netoleruosiantis korumpuoto kolegos

2009-01-22 17:37
A.Kubilius sako netoleruosiantis korumpuoto kolegos
A.Kubilius sako netoleruosiantis korumpuoto kolegos / Mindaugo Ažušilio nuotr. A.Kubilius

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ketvirtadienį susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Žimantu Pacevičiumi aptarė korupcijos padėtį šalyje.

Kaip rašome Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, A.Kubilius pozityviai vertina STT pastarųjų metų darbą ir ateityje netoleruos nė vieno savo partijos nario ar koalicijos partnerio, kuris įsipainios į korupcijos skandalą.

Ministras Pirmininkas išreiškė įsitikinimą, kad vykdant 15-osios Vyriausybės programą, kurioje išskirtinis dėmesys skiriamas kovai su korupcija, bendromis pastangomis pavyks sumažinti korupcijos apraiškas. Tam turėtų pasitarnauti ir tobulinama teisėkūros sistema, Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės, kiti įstatymai.

Jau artimiausioje Seimo sesijoje bus bandoma pataisyti kai kuriuos įstatymus, kurie užtikrintų valstybės tarnautojų veiklos skaidrumą. Teigiamaa, kad valstybės tarnautojai turės pagrįsti įsigytą turtą pajamomis. Už nesąžiningu ar nusikalstamu būdu įsigytą turtą bus taikoma tarnybinė ar mokesčių administravimo įstatyme numatyta atsakomybė.

STT vadovas pripažįsta, kad pataisius kai kuriuos įstatymus kova su korupcija būtų efektyvesnė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų