Pereiti į pagrindinį turinį

Amerikos lietuvis populiarina Pasaulinę cepelinų dieną

2014-02-02 15:22
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

JAV gyvenantis Juozas Vaičiūnas sumanė naują šventę lietuviams visame pasaulyje. Jis kviečia visuotinai pažymėti Pasaulinę cepelinų diena.

Detroite gyvenantis J.Vaičiūnas portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad sumanymas švęsti cepelinų dieną kilo prieš metus, kalbantis su tautiečiais apie nacionalinius patiekalus, tarp jų ir cepelinus. Jis pagalvojo, kad cepelinas savo forma panašus į amerikietiško futbolo kamuolį. JAV šios sporto šakos finalai yra neoficiali nacionalinė amerikiečių šventė, kai žmonės renkasi į restoranus, kavines ir žiūri varžybas. Ši diena vadinama „Super Bowl Sunday“. „Todėl tai geras laikas surengti suartinančią lietuvius šventę. Susirinkę ne tik žiūrėsime futbolą, bet ir mėgausimės cepelinais. Mano žiniomis, šią šventę pažymės restoranai JAV, Vokietijoje, Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, JAV, Australijoje, Kretos saloje Graikijoje ir Lietuvoje“, – teigė J.Vaičiūnas.

Jis sako svajojantis, kad pirmą kartą surengta šventė taptų gražia tradicija ir visas pasaulis tuo metu kvepėtų cepelinais.

Šią idėją šiais metais pirmą kartą realizuoti J.Vaičiūnui padėjo socialinis tinklas. Sukurtas profilis „World Zep Day & Pasaulio Cepelinų Diena“ yra labai populiarus, turi per 800 gerbėjų. Jame žmonės dalijasi cepelinų receptais, nuotraukomis. JAV, Ilinojuje esančio restorano „Grand Duke‘s“ atstovai šiame feisbuko profilyje rašo, kad pas juos cepelinų porcija per Pasaulinę cepelinų dieną kainuoja 6,99 JAV dolerių. Lietuvių valdomas restoranas skelbia, kad verda cepelinus su mėsa, sūriu, grybais.

J.Vaičiūnas pakvietė savo patirtimi gaminant cepelinus dalytis visus Lietuvos gyventojus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų