Pereiti į pagrindinį turinį

Antizuokininkai įsteigė skyrių Kaune

2006-04-10 00:00

Šeštadienį Kaune vyko Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus steigiamoji konferencija, kurioje skyriaus pirmininku išrinktas Rimantas Mikaitis. Būtent jis ir buvo laikomas realiausiu kandidatu užimti šį postą.

Šeštadienį Kaune vyko Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus steigiamoji konferencija, kurioje skyriaus pirmininku išrinktas Rimantas Mikaitis. Būtent jis ir buvo laikomas realiausiu kandidatu užimti šį postą.

Iš anksto internetu buvo pasiūlyti dar du kandidatai - miesto Tarybos narys Erikas Tamašauskas ir Seimo narė Dalia Teišerskytė, tačiau abu atsisakė kelti kandidatūras.

Kauno miesto tarybos narys ir Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas R.Mikaitis skyriaus vadovu išrinktas metams. Jis turės penkis pavaduotojus. Skyrius jau subūrė apie 300 narių, tarp kurių daug jaunų žmonių.

“Susikūrėme tam, kad pakeltume nusmukusią partinės sistemos vėliavą. Žinoma, vieni to nepadarysime, mums reikia partnerių”, - kalbėjo partijos pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Jis pažymėjo, kad partija jau turi daugiau kaip 30 skyrių ne tik Lietuvoje, bet ir Belgijoje, Airijoje, Anglijoje. Šią savaitę partija turėtų būti oficialiai įregistruota. Jau įpusėjus susirinkimui į Kauną atvyko ir Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius.

Skyriaus steigiamajame susirinkime liberalus pasveikino Tėvynės sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Andrius Kupčinskas, socialdemokratų Kauno skyriaus vadovas Gintautas Labanauskas, krikščionių demokratų atstovas Algimantas Kurlavičius.

Nemažai naujos partijos narių yra perėję iš Artūro Zuoko vadovaujamos Liberalų ir Centro sąjungos. “Apie penktadalis įsteigto skyriaus narių yra buvę liberalcentristai. Dar keliasdešimt žmonių - buvę liberalai, kurie prieš keletą metų nepanoro dalyvauti jungtinės partijos veikloje. Tačiau didžioji dalis žmoniuų anksčiau nedalyvavo politiniame gyvenime”, - sakė R.Mikaitis.

Jis negalėjo pasakyti, ar prie skyriaus dabar prisijungs daugiau liberalcentristų. “Nemažai jų dirba Savivaldybėje ar jos įmonėse. Jų apsisprendimą gali riboti baimė prarasti darbą. Manau, kad pagrindinis judėjimas gali prasidėti prieš artėjančius savivaldybių rinkimus”, - teigė R.Mikaitis.

“Kauno diena” neseniai paskelbė apklausos duomenis, kurie rodo, kad už Liberalų sąjūdį Kaune balsuotų apie 5 proc. rinkėjų. “Šie skaičiai - tai neblogas turtas. Natūralu, kad pirmasis rimtas išbandymas bus artėjantys rinkimai. Turime neblogų šansų, kuriuos reikia išnaudoti”, - sakė Kauno skyriaus vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų