Pereiti į pagrindinį turinį

A.Paulauskas pramiegojo Europarlamento rinkimus?

2009-04-03 16:53
A.Paulauskas pramiegojo Europarlamento rinkimus?
A.Paulauskas pramiegojo Europarlamento rinkimus? / Diena Media inf. nuotr.

Buvusi valdančioji, bet dabartiniame Seime nebeatstovaujama Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) pavėlavo į Europos Parlamento (EP) rinkimų traukinį, todėl negalės kelti savo kandidatų juose.
 
Penktadienį Teisingumo ministerija paskelbė 17-os partijų, išreiškusių norą kelti savo kandidatus į EP, sąrašą. NS tarp jų nėra.
 
Socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas, paklaustas, kodėl jo vadovaujama partija nenori dalyvauti europarlamentarų rinkimuose, iš pradžių nustebo ir pažadėjo išsiaiškinti situaciją.
 
Po kurio laiko jis pranešė, kad NS dokumentus Teisingumo ministerijai atidavė penktadienį. „Mums buvo pasakyta, kad balandžio 3-oji ir yra paskutinė diena, kai tai galima padaryti“, - sakė A.Paulauskas.
 
Tačiau Teisingumo ministerijos atstovė Vaida Vincevičiūtė tvirtino, kad dokumentai socialliberalams bus per dvi dienas sugrąžinti, nes jie pateikti per vėlai. „Visos partijos buvo informuotos, kad dokumentai iš jų priimami iki balandžio 3 dienos. „Iki“ be „imtinai“ reiškia, kad paskutinė diena pateikti dokumentus buvo balandžio 2 diena, ketvirtadienis“, - sakė atstovė.
 
Po termino pateikusioms dokumentus partijoms jie grąžinami per dvi darbo dienas.
 
„Nežinau, kas jums ką sakė, ką išvis čia jaukiate“, - suirzęs kalbėjo A.Paulauskas, sužinojęs Teisingumo ministerijos atstovės atsakymą. „Mums pasakė, kad galime atnešti balandžio 3 dieną, tai ir atnešėme. Kai iš ministerijos gausime oficialų atsisakymą priimti dokumentus, tuomet ir galėsime ką nors konkrečiau komentuoti. Kol kas jokio atsakymo neturime“, - tvirtino NS pirmininkas.
 
Jeigu atsakymas iš Teisingumo ministerijos bus neigiamas, A.Paulauskas neatmetė, kad bus kreiptasi į teismą.
 
Teisingumo ministerija, per dvi savaites patikrinusi partijų priimtus dokumentus, oficialiai informuoja Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios iš jų turi teisę kandidatus EP rinkimuose.
 
Jie Lietuvoje vyks birželio 7 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų