Apribojimai žurnalistų darbui Seime lieka galioti

Naujos žurnalistų darbo Seime taisyklės kol kas lieka galioti. Tai šiandien patvirtino Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas po susitikimo su Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius.

„Mes su mūsų teisininkais atnešėme mūsų pasiūlymus ir pretenzijas dėl tų naujų tvarkų, kurios riboja žurnalistų teises. Seimo Pirmininkas ir kanceliarijos darbuotojai pasakė, kad jie nenori tų taisyklių atšaukti, jos lieka galioti. Jie lauks praktinių problemų, kurias turėtų išgryninti ir pateikti tiek žurnalistų, tiek leidėjų organizacijos, tik po to bus bandoma kažkaip tas taisykles šlifuoti“, – po susitikimo žurnalistams sakė D. Radzevičius.

LŽS pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė nacionaliniam transliuotojui teigė, kad susitikime būta nesusikalbėjimo.

„Mes gynėme Konstitucijos straipsnį ir teiginius iš Visuomenės informavimo įstatymo, o Seimo atstovai gynė Seimo vidaus tvarką. Mūsų manymu, viršenybė turėtų būti teikiama Konstitucijai. Nutarta, kad taisyklės privalo būti tikrinamos praktiniame darbe. Jei žurnalistai bus nepatenkinti, Seimo valdyba prižadėjo taisyti nustatytą tvarką. Taip pat buvo išsakytas pasiūlymas žurnalistams kreiptis į teismą. Žinoma, tai būtų kraštutinis atvejis“, - sakė A.Žemaitytė.

Pagal naujas taisykles kiekiekvienas viešosios informacijos rengėjas savo nuožiūra Seime gali akredituoti tik po 3 reporterius, operatorius ir fotografus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių