Ar karui Ukrainoje tęsiantis lietuvių dosnumas neslopsta?

  • Teksto dydis:

Lietuvių vienybė ir palaikymas Ukrainai nustebino daugelį – net ir pačius ukrainiečius. Ar tas palaikymas neslopsta, kaip žmonės iki šiol padeda Ukrainai, aiškinosi LNK.

„Dalyvavau šokiuose, kurie buvo surengti Ukrainai. Visi pinigai buvo skirti Ukrainai“, – kalbėjo vienas gyventojas.

Jis tikino matantis lietuvių vienybę.

„Tikiuosi, kad tai nesustos, nes turime kovoti, užjausti tuos žmones ir dėti visas pastangas, kurias galime“, – tikino jis.

„Mes organizavome šokių renginį. Visus pinigus, kuriuos surinkome, skyrėme Ukrainai. Tai buvo zouk pamoka. Surinkome virš 600 eurų. Aš dar asmeniškai aukoju. Aš drabužių neskyriau, tiesiog finansinę paramą“, – pasakojo kitas pilietis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Mūsų įmonėje mes patys inicijavome vieną fondą. Kadangi dirbame su kriptovaliutomis, mes įsteigėme būdą žmonėms aukoti Ukrainos bankui su kriptovaliutomis. Surinkome palyginus nemenką sumą – apie 10 tūkst. eurų. Prisidėjau ir pats – aukojau kriptovaliutomis“, – tikino praeivis.

Jis pridūrė, kad Lietuvoje palaikymas Ukrainai neslopsta, nors atrodo, kad žmonės jaučiasi ramiau.

Dabar tos paramos reikia dar labiau, negu kada nors anksčiau.

„Nors situacija tik blogėja. Tikrai raginame žmones toliau prisidėti, aukoti, nes situacija mums galvoje atrodo ramesnė, bet ten situacija tik blogėja“, – aiškino jis.

„Rėmiau Ukrainą ir prieš karą, o dabar remiu dar labiau. Dabar tos paramos reikia dar labiau, negu kada nors anksčiau“, – antrino kitas gyventojas.

„Tik širdimi, mintimis. Dieve mano, aš esu buvęs Ukrainoje – visi labai malonūs žmonės, man jie artimi“, – apgailestavo pensininkas.

„Pradedant nuo minčių, baigiant finansine parama. Manau, kad svarbu tas mintis laikyti kiekvieną dieną prabudus ir einant miegoti“, – kalbėjo dar viena pilietė.

„Mintimis, finansiškai, maldomis – viskuo, kuo galime“, – tikino praeivė.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras Ukrainojeparama Ukrainaipagalba UkrainaiUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių