Ar stovėjimo aikštelių skaitytuvai atpažįsta ir tranzitinius numerius?

Automobilių stovėjimo aikštelėse esantys automobilių registracijos numerių skaitytuvai atpažįsta ne tik šalyje galiojančio formato numerius, bet ir kitus. Tam įtakos neturi nei numeryje esančių skaitmenų kiekis, nei spalva. Taip sako UAB „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

LRT.lt portalo skaitytojas domisi, kaip veikia automobilių aikštelėse esantys registracijos numerių skaitytuvai. „Ar stovėjimo aikštelės, turinčios automobilių registracijos numerių nuskaitymo aparatus, nuskaito ir tranzitinius numerius? Ar tam neturi įtakos spalva ir kitoks skaitmenų kiekis?“ – klausia jis.

Vieną tokių automobilių stovėjimo aikštelių turi prekybos centras „Rimi“. Šio prekybos centro aikštelėje naudojama UAB „Softra“ gaminama numerių nuskaitymo įranga.

„Įranga pažįsta visų tipų numerius, tiek Lietuvoje galiojančio formato AAA 111, tiek ir kitų valstybių. Atpažįstami visi simboliai, nepriklausomai nuo jų kiekio ir išsidėstymo, t.y., sistema taip pat dirba su vardiniais (pvz., H3R0), tranzitiniais, taksi, kariuomenės, diplomatiniais, spec. tarnybų numeriais. Atpažįstami kirilicos ir net arabiški rašmenys“, – sako „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė G. Bielskytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių