Ar žmogus turi teisę oriai numirti?

  • Teksto dydis:

Seimas netrukus turi grįžti prie įstatymo projekto apie orią žmogaus mirtį.

Vilnietė Marija jau beveik metus slaugo savo vyrą po kelių insultų. Moteris sako, kad sunku – vyras guli, nevaikšto, paralyžiuotas, maitinamas per vamzdelius, o bendrauja tik šiek tiek akimis.

Tačiau mintis apie vyro išėjimą žmona vėja šalin, praneša LNK.

Kaip padėti žmogui oriai numirti, diskutuojama jau ne vienerius metus. Dveji metai paruoštas projektas nepajuda iš mirties taško Seime.

Jo laukia medikai, visuomenė, bažnyčia.

Plačiau – reportaže:

 


Šiame straipsnyje: mirtisori mirtisįstatymasLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mirties namai

Mirties namai portretas
Apie kokį orumą kalbėti? Apsilankykite slaugos ligoninėje Donelaičio gatvėje, pasižiūrėkite, į ką pavirto prieš keletą metų pastatytas dar vienas korpusas kiemelyje." Silkės bačkoje", prigrūsta, suspausta, nelaimėliai varguoliai, tas pats smarvės kvapas... Ligonių daugės, ar miesto valdžia galvoja apie tai, ar pagaliau galvoja apie savo ateitį? Kodėl Palangoje- kitas, tikrai ORUS vaizdas. Ligoninės Slaugos departamentas priklauso Jūrininkų VŠĮ, gydomi ne tik palangiškiai.

Našlė

Našlė portretas
Tame ir esmė, kad nepagydomas ligonis turi būti ne dirbtinai gaivinamas, o gauti PAKANKAMAI vaistų nuo skausmo, kad nekentėtų, ne pagal nustatytas valandas, o pagal poreikį. Mano vyrui dėl labai griežtos apskaitos pritrūko vienos morfijaus ampulės. Jam buvo paskirta kas 4valandas, o jis šaukė iš skausmo jau po dviejų, ir prarado sąmonę.. Nusikankino..Baisu tai matyt..

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gyvybė yra didžiausia Dievo dovana. Jis ją davė, Jis ir atsiims. Nėra pasaulyje teismo, institucijos kuri turėtų teisę spręst kam gyventi, o kam užgesinti šviesą. Jei žmogus susirgo sunkia liga, reiškia taip jam buvo lemta. Mūsų pareiga yra ne kankinti dirbtinai gaivinant, o pasirūpinti, kad ligonis nekentėtų skausmų, būtų nupraustas, sausas, gautų jam tinkamo maisto. Kas čia neaiškaus? Visi sapaliojimai apie orią mirtį yra de facto kalba apie žmogžudystės įteisinimą. Nepagydomiems ligoniams yra paliatyvioji medicina ir jai reikia skirti pakankamai lėšų.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių