Pereiti į pagrindinį turinį

A.Ramanauskui-Greitai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė

2009-10-22 15:04
A.Ramanauskui-Greitai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė
A.Ramanauskui-Greitai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė / LNK nuotr.

Visuomenėje žinomo personažo Broniaus vardu pareiškimą apie pedofiliją paskelbusio politiko ir šoumeno Algio Ramanausko-Greitai veiksmus kolegos vertina nevienareikšmiškai, o žurnalistų etikos inspektoriaus patarėjas netgi įžvelgia baudžiamosios atsakomybės grėsmę.

Kolegos vertina atsargiai

„Nieko naujo. A.Ramanausko humoras jau seniai nusileidęs žemiau bambos“, - portalui sakė Seimo narys Algirdas Sysas.

A.Ramanausko partijos bičiulis psichoterapeutas Raimundas Alekna nuo komentarų susilaikė. „Aš neturiu įgaliojimų komentuoti“, - sakė R.Alekna.

Kitas partijos kolega Vidas Urbonavičius taip buvo lakoniškas: „Manau, kad nereikėtų tapatinti A.Ramanausko ir jo vaidinamų personazų. Tačiau manau, kad tokie pasisakymai yra per aštrūs“, - sakė Vilniaus tarybos narys.

Tuo metu Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas buvo drąsesnis.

„Kadangi mūsų šalis šiuo metu "gyvena" vien tik pedofilijos skandalu, visose žiniasklaidos priemonėse jaučiamas didelis dėmesys šiai temai  - ji eskaluojama nuo ryto lig vakaro visuose laikraščiuose ir televizijose. Tokie, kaip jūsų minimas tarybos narys, parodijų meistras ir vienas populiariausių šalies humoristų negali adekvačiai nereaguoti į šį aktualų klausimą.

Mano asmenine nuomone, tai daroma per aštriai ir per grubiai. Tačiau, pažįstant šio aktoriaus ir laidų vedėjo stilių iš ankstesnių laidų, šį jo pareiškimą su šou elementais galima traktuoti kaip giliai pašiepiantį ir tuo pačiu smerkiantį pedofilijos problemą“, - svarstė V.Navickas. 

„Esu jau didelis berniukas ir tokios produkcijos nežiūriu. Tačiau joje matyčiau ne Algį, bet jo kuriamą personažą. Tačiau jei vertinčiau tą filmuko turinį kaip meną, manyčiau, kad ribos peržengtos“, - kalbėjo Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. 

Pareiškime minimas Fronto lyderis Algirdas Paleckis antrino kolegoms, kad A.Ramanauskas ribas peržengė jau seniai.

„Iš esmės tai jau psichiatrijos problema – ką čia teismas gali, - paklaustas, ar nesirengia savo garbės ir orumo ginti teisme, atsiduso A.Paleckis. – Žiūri ir stebiesi. A.Ramanauskas jau seniai peržengęs ribas. Tiesiog gaila žmogaus kaip žmogaus. Čia ne bylą reikia pradėti, bet reikšti užuojautą jo giminėms ir artimiesiems.“

Deividas Velkas, Žurnalistų etikos inspektoriaus patarėjas

Pasisakymas gali skaudinti bet kurį tikintį žmogų. Net sunku komentuoti, nes, mano akimis, pažeista viskas, kas gali būti pažeista. A.Ramanauskui reikia susipažinti su šalies įstatymų nuostatomis, prieš skelbiant tokius pareiškimus. Jų turinys yra nesuderinamas su Lietuvos įstatymais, reglamentuojančiais žodžio laisvę.

Čia reikia vertinti žalą ne tik nepilnamečiams, bet ir konkretiems asmenims. Manau, tai turėtų būti įvertinta ne tik civilinių įstatymų požiūriu, bet ir baudžiamųjų įstatymų požiūriu.

Mes savo tyrimą galime pradėti tik nepilnamečių įstatymo pažeidimų rėmuose. Pirmiausia susisieksime su svetainės, kurioje pareiškimas paskelbtas, valdytojais ir paprašysime jų išimti prieigą, kad būtų sustabdyta šios informacijos sklaida. Kai tokie pasakymai liečia konkrečius žmones, jų teisių gynimas priklauso jiems patiems. Bet ką ginti, tikrai matau.

Nesuprantu, ar tas neapdairumas yra sąmoningas, ar tai būdas pereiti prie naujo skandalo.

Vertinant A.Ramanausko politinę veiklą ar darbą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, toks pareiškimas yra ne tik kad nepamatuotas, bet ir skandalingas. A.Ramanauskui labai patogu aiškinti, kad jis yra visai kas kita nei jo kuriami personažai. Tačiau svastikos įsisuko pernelyg greitai ir tai užgožia visą realų pasaulį ir įstatymus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų