Pereiti į pagrindinį turinį

A.Stancikienė: G.Vainauskas informacijos gavo iš prokuratūros

2012-03-02 21:42
A.Stancikienė: G.Vainauskas informacijos gavo iš prokuratūros
A.Stancikienė: G.Vainauskas informacijos gavo iš prokuratūros / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Parlamentarė Aurelija Stancikienė sako, kad Seimo Antikorupcijos komisijai liudijęs dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius ir vienas iš akcininkų Gedvydas Vainauskas pranešė, jog informaciją apie numatytus pareigūnų veiksmus prieš banką „Snoras“ gavo iš Generalinės prokuratūros.

Tai konservatorė Seimo narė pareiškė penktadienį per spaudos konferenciją Seime.

„Mes kai kalbėjome su G.Vainausku, jis pasakė, kad jie rinko informaciją apie “Snorą„ pakankamai ilgai, dirbo su ta tema. Bet būtent 14 dieną (2011 metų lapkričio 14 dieną - BNS), kada buvo pasirašyta, jie sužinojo tiksliai net valandą, kada buvo pasirašyta. Jie sužinojo tai iš prokuratūros. Ir perklausus, ar iš Generalinės prokuratūros, jie patvirtino - iš Generalinės“, - pasakojo parlamentarė.

Praėjusių metų lapkričio 15 dieną prieš pat „Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose. Konkretaus banko dienraštis nenurodė, tačiau teigė, jog taikinys yra „lietuviškas bankas“. Daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų valdė „Snoras“.

„Paskui, kai klausėme, ar juos apklausė kas nors iš prokuratūros, jie pasakė, kad turėjo žinių iš Generalinės prokuratūros, kad yra svarstoma dėl galimybės pradėti ikiteisminį tyrimą, bet yra atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą. Jie tą viską tiesiogiai gaudavo iš prokuratūros. Mums daugiau čia klausimų nekilo“, - sakė A.Stancikienė.

Penktadienį Seimo Antikorupcijos komisija paskelbė tyrimo išvadas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybių. Jose be kita ko teigiama, kad generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis tinkamai neatliko pareigų ir sudarė sąlygas paskleisti informaciją apie planuojamus svarbius valstybės institucijų veiksmus.

Taip pat konstatuojama, jog jis nenusišalino nuo šios bylos kuravimo ir nedeklaravo, kad jo žmonos dėdė Algimantas Budrys eina aukštas pareigas bendrovėje „Lietuvos rytas“. A.Budrys yra dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas, vienas akcininkų.

Išvadose generaliniam prokurorui siūloma teikti prezidentei savo pavaduotojo atstatydinimą. Komisija taip pat prašo Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją įvertinti galimą D.Raulušaičio viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų