Pereiti į pagrindinį turinį

Atidarytas Lietuvos garbės konsulatas Salvadore

2015-07-23 06:54
BNS inf.
URM nuotr.

Salvadore atidarytas Lietuvos garbės konsulatas, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Konsulatą trečiadienį atidarė šioje Centrinės Amerikos valstybėje viešintis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas, garbės konsulu sostinėje San Salvadore tapo Fernando Alfredo Pacas Diazas.

„Garbės konsulų vaidmuo išskirtinai  svarbus šalyse, kuriose neturime ambasadų. Jie mums padeda plėtoti dvišalius valstybių ryšius, žmonių tarpusavio kontaktus“, - kalbėjo užsienio reikalų viceministras.

Jis su Salvadoro Vyriausybės atstovais taip pat aptarė galimybę stiprinti šalių politinius ir ekonominius ryšius, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose. A.Krivas pakvietė studentus iš Salvadoro vykti studijuoti į Lietuvą, taip pat ragino verslo ir akademinę bendruomenę dalyvauti kitais metais Vilniuje rengiamame gyvybės mokslų forume „Life Sciences Baltics“.

F.A.Pacas Diazas yra Salvadoro pilietis, šalyje gerai žinomas ir gerbiamas verslininkas. Garbės konsulas ne kartą lankėsi Lietuvoje siekdamas geriau pažinti šalį, užmegzti verslo ir kultūros ryšių. Jis taip pat domėjosi savo lietuviškomis šaknimis, kurios susijusios su garsia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Pacų gimine.

1992 metais rugsėjo 25 dieną Salvadoras pripažino Lietuvą, kaip valstybę - diplomatiniai Lietuvos ir Salvadoro santykiai užmegzti 1999 metais. Lietuva Salvadore akredituotos ambasados neturi, o Lietuvai yra akredituota Salvadoro ambasada Stokholme.

Triskart už Lietuvą mažesnė Salvadoro valstybė turi 6,8 mln. gyventojų.

Viceministras A.Krivas dalyvauja liepos 22–24 dienomis Salvadore vykstančioje Demokratijų bendrijos ministrų konferencijoje. 2013–2015 metais Salvadoras pirmininkauja šiai organizacijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų