Pereiti į pagrindinį turinį

A.Zuokas nesieks būti perrinktas partijos vadovu

2009-06-29 20:04
A.Zuokas nesieks būti perrinktas partijos vadovu
A.Zuokas nesieks būti perrinktas partijos vadovu / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Artūras Zuokas atsisakė ketinimų ketvirtą kartą būti perrinktam partijos vadovu.

Kolegoms pranešė elektroniniu laišku

Apie tai A.Zuokas ketvirtadienį pranešė LiCS nariams, išsiųsdamas jiems laišką elektroniniu paštu.

Jame partijos pirmininkas tvirtina, kad sprendimas nekandidatuoti į LiCS pirmininko postą dar vienai kadencijai yra “racionalus ir kartu emocionalus".
Tačiau savo sprendimo motyvų politikas nepaaiškino.

A.Zuokas: „ateina laikas permainoms”

„Motyvai yra labai paprasti. Šešeri metai trys kadencijos (partijos pirmininko poste - red.past.). Ateina laikas tam tikroms permainoms ir pasikeitimams”, - ketvirtadienį portalui sakė A.Zuokas.

Jis sakė, kad tokiam jo apsisprendimui įtakos neturėjo tam tikri pastaruoju metu viešumon iškilę nesutarimai tarp Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio partijų vadovų. Abiejų šių partijų atstovai ne kartą yra užsiminę apie galimą partijų jungimąsi.

„Tikrai verta kalbėti apie liberalių partijų apjungimą, tačiau man kaip partijos nariui tai netrukdo kelti savo kandidatūros (į partijos pirmininko postą - red.past.) tiek šioje partijoje, tiek galimoje vadinamojoje jungiamojoje (Liberalų sąjūdžio ir Liberalų ir centro sąjungos - red.past.) partijoje“, - kalbėjo A.Zuokas.

Netrukus jis pridūrė, kad iš kai kurių Liberalų sąjūdžio atstovų nuskalbėjusios kai kurios išankstinės sąlygos apie galimą minėtų dviejų partijų jungimąsi yra „nerimtos ir vaikiškos“.

„Mano sprendimas su tuo yra niekuo nesusijęs“, - patikino A.Zuokas.

Pretenduoja septyni kandidatai

Šeštadienį Vilniuje vyks LiCS ataskaitinis-rinkiminis suvažiavimas.

Likus kiek daugiau nei savaitei iki suvažiavimo, partijos sekretoriatas be A.Zuoko dar buvo užregistravęs 7 kandidatus į partijos vadovo postą: sveikatos apsaugos ministrą parlamentarą Algį Čapliką, Vilniaus miesto vicemerą Gintautą Babravičių, parlamentaras Artūrą Melianą, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį Stanislovą Šriūbėną, Mykolo Romerio universiteto dėstytoją Dangį Gudelį, buvusį Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) generalinį direktorių Vitą Mačiulį bei parlamentaro Žilvino Šilgalio padėjėją Seime Vidutį Bareikį.

Šis kandidatų sąrašas - negalutinis, mat kandidatūras galima kelti iki pat suvažiavimo, taip pat ir per suvažiavimą.

E.Masiulis laukė pokyčių

LiCS pirmininkas pagal partijos įstatus renkamas suvažiavime dvejų metų kadencijai slaptu balsavimu.

A.Zuoko lyderystė dažnai nurodoma kaip kliūtis LiCS bei Liberalų sąjūdžio jungimuisi. Jei LiCS lyderis pasikeistų, Liberalų sąjūdžio atstovai teigia matantys galimybę kartu dalyvauti po dvejų metų vyksiančiuose savivaldybių rinkimuose.

Po Europos Parlamento rinkimų, kuriuose Liberalų sąjūdis iškovojo vieną mandatą, o LiCS liko be nieko, pirmojo lyderis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sakė laukiantis pokyčių LiCS vadovybėje.

„Laukiame pokyčių - jei jie įvyks, kalbant apie vadovybės pasikeitimą, matome geras galimybes artėti vienos partijos atsiradimo link", - sakė E.Masiulis.

A.Zuokas taip pat pasisako už liberalių partijų jungimąsi, bet teigė jokių iš anksto keliamų sąlygų nepriimsiąs.

A.Zuokas LiCS vadovavo nuo 2003 m.

LiCS Seime turi 8 atstovus. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų