B. Bradauskas dėl sūnaus bus skundžiamas etikos sargams

Seimo konservatoriai etikos sargams skundžia Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką socialdemokratą Bronių Bradauską dėl galimo interesų konflikto, kurį esą kursto naujosios jo sūnaus pareigos, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Konservatorių nuomone, sprendimas skirti Dainorą Bradauską laikinuoju Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotoju gali jo tėvą, vadovaujantį Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK), įtraukti į viešųjų ir privačių interesų sūkurį.

„BFK kontroliuoja Mokesčių inspekciją. Todėl komiteto pirmininkui dėl sūnaus pareigų ateityje neišvengiamai gali kilti interesų konfliktas“, - teigė konservatorė, parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė.

„Kaip čia dabar išeina - nei aš galiu būti Seimo narys, nei sūnus eiti kokias nors pareigas?“ - teigė B.Bradauskas. Jis tikino, kad mokesčių klausimais sūnus jam gali patarti kur kas geriau nei kas nors kitas, nes tėvui jis nemeluos. B.Bradauskas griežtai paneigė, kad padėjo sūnui kilti karjeros laiptais ir sakė, kad atžala niekada neprašė pagalbos, o postą pasiekė savo jėgomis.

VMI viršininko laikinuoju pavaduotoju 47-erių D.Bradauskas buvo paskirtas prieš porą savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaje

vaje portretas
jiems vis dar mazai...

lietuvis

lietuvis portretas
UAB Lietuva

Zita

Zita portretas
Kaip čia išeina? Jei esi kokio nors seimūno sūnus ar duktė, nors ir tikrai geras specialistas, tai nebegali dirbti jokio atsakingo darbo? Reiškia gali būti tik juodadarbiu, bedarbiu,bomžu arba privalai emigruoti ir tik ten dirbti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių