Bendrojo pagalbos centro vadovas: skambučiai persikėlė į vakarinę Lietuvos pusę

  • Teksto dydis:

Vasarą iš Rytų ir Vidurio Lietuvos skambučiai persikėlė į vakarų pusę, kur yra pajūris, tikina Bendrojo pagalvos centro viršininkas Audrius Čiuplys.

Anot jo, taip pat galima pastebėti, kad vasaros metu Bendrasis pagalbos centras sulaukia kitokio pobūdžio skambučių nei žiemą.

A. Čiuplio teigimu, žiemą dažniau sulaukiama pranešimų apie buitinius konfliktus namuose, o vasarą padaugėja įvykių gamtoje, viešose vietose, kur žmonės vyksta atsipalaiduoti.

Vykstant ilsėtis į menkai pažįstamas vietoves, Bendrojo pagalbos centro viršininkas pataria visada įsidėmėti tikslų vykimo maršrutą, vietovių pavadinimus, pasidalyti informacija su kartu vykstančiais keleiviais, taip pat turėti įkrautą telefoną (galbūt pasirūpinti ir nešiojamaisiais įkrovikliais).

„Paskambinus 112 mes gauname tam tikrus vietos nustatymo duomenis. Tačiau tai reikėtų užmiršti. Paprastai žmonės galvoja, kad mes matome labai tiksliai. Tai priklauso dar nuo skambinančiojo telefono ir taip toliau. <...> Ne kiekvienu atveju mes galime matyti labai tikslią buvimo vietą. Todėl kitąkart būtų gerai prieš išvykstant pažiūrėti, gal išmanusis telefonas pats gali nustatyti savo buvimo vietą“, – sako Bendrojo pagalvos centro viršininkas.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių