Pereiti į pagrindinį turinį

Birštone - politinė suirutė

2007-05-08 00:00

Kurorto politikams niekaip nepasidalijant valdžios kėdžių, iš posto ketinama versti merę

Kurorto politikams niekaip nepasidalijant valdžios kėdžių, iš posto ketinama versti merę

Birštonas pretenduoja tapti pirmuoju miestu, kuris pakeis tik prieš mėnesį išrinktą vadovą. Mere tapusią socialdemokratę Nijolę Dirginčienę bus bandoma pašalinti iš pareigų. Politikė įtaria, kad tai susiję su buvusio mero Antano Zenkevičiaus ambicijomis ir ryšiais su verslininku Arvydu Stašaičiu. A.Zenkevičius neigia šiuos įtarimus.

Socialdemokratai verčiami iš valdžios

Praėjusią savaitę dešimt tarybos narių pareiškė nepasitikėjimą mere. Artimiausiame tarybos posėdyje N.Dirginčienę bus bandoma pašalinti iš pareigų.

Interpeliacijos autoriai pažymi, kad per tarybos posėdžius merė nepateikė daugumai priimtinų kandidatūrų į mero pavaduotojo ir administracijos direktoriaus postus, tuo parodydama, kad neturi daugumos tarybos narių palaikymo.

Liberalcentristai ir liberalų sąjūdis siūlė savo kandidatus, tačiau merė norėjo, kad mero pavaduotoju liktų socialdemokratas Juozas Aleksandravičius, o administracijos direktoriumi taptų socialdemokratas Pranas Cvilikas, o nepritarus šiai kandidatūrai - kitas socialdemokratas Romualdas Grigaras.

“Merė parodė savo poziciją ir nenorėjo tapti kišenine liberalų sąjūdžio ir liberalcentristų mere. Tai tiesiog maištas prieš socialdemokratus”, - sakė vienas socialdemokratų.

Postai liko neužimti

N.Dirginčienė miesto mere išrinkta balandžio 11 dieną, kai už ją balsavo 13 tarybos narių iš 21. Tai tapo staigmena 37 metus Birštonui vadovavusiam merui Antanui Zenkevičiui, už kurį balsavo tik 8 tarybos nariai.

71 metų A.Zenkevičius tuoj po balsavimo apkaltino partijos kolegas ir Liberalų sąjūdžio atstovus išdavyste. Politikas teigė, kad išvakarėse buvo susitarta, kad bus pritarta jo kandidatūrai.

N.Dirginčienė teigė, kad krizė kilo dėl postų. “Nemaloniausia, kad savi žmonės nepalaikė savos merės siūlytų kandidatų ir išdavė socialdemokratus. Buvęs ilgametis meras A.Zenkevičius prisišliejo prie kitos pusės ir pasirašė pareiškimą dėl nepasitikėjimo. Tai smūgis ir iššūkis partijai”, - mano merė.

Anot jos, kitos partijos siekia ateiti į valdžią, nors turi nedaug galimybių. “Buvo sutarta, kad pavaduotojais taps liberalcentristas ir liberalų sąjūdžio atstovas. Tarėmės, kad derėsimės dėl administracijos direktoriaus kandidatūros, tačiau šios dvi frakcijos vis nesileido į kalbas. Tada socialdemokratų frakcija pasiūlė savo kandidatūrą”, - sakė merė.

Neigia įtarimus dėl A.Stašaičio įtakos

N.Dirginčienė spėja, kad A.Zenkevičius pasirašė interpeliaciją ne tik dėl asmeninių ambicijų. “Jam, 37 metus vadovavusiam miestui, vėl kandidatuoti į mero postą - gana keistas sprendimas. Pamanėme, kad čia veikia ne tik asmeninės ambicijos. Buvęs meras susijęs su verslininku Arvydu Stašaičiu, kuris turi savo interesų Birštone. Ne kartą esu mačius jų susitikimus, jie dažnai bendrauja. Galbūt buvusiam merui daroma įtaka”, - svarstė N.Dirginčienė.

Buvęs meras sakė pasirašęs interpeliaciją, nes miestui reikia ieškoti išeities iš dabartinės aklavietės. “Reikia dirbti, o valdžios struktūra iki šiol nesuformuota”, - piktinosi A.Zenkevičius.

Jis atmetė įtarimus dėl ryšių su A.Stašaičiu. “Manau, kad šis verslininkas kaip tik turi dėl ko pykti ant manęs. Kai A.Stašaitis buvo iš Valstybės turto fondo nupirkęs “Versmės” sanatoriją, pasiekiau, kad įvykęs sandoris būtų sustabdytas, nes sanatorija parduota labai pigiai. A.Stašaitis turi butą Birštone, kaime nusipirko sodybą, užsiima turizmo valtimis organizavimu. Jis kartais ateina pasitarti pas mane į kabinetą. Negi aš turiu nuo jo bėgti? Aš darau tik tai, kas naudinga kurortui”, - kalbėjo politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų