D. Grybauskaitės vadovaujamam fondui jau paaukota per 600 tūkst. eurų

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujamas COVID-19 pasekmių mažinimo fondas jau tris savaites perka įvairias apsaugai ir gydymui skirtas prekes.

Prezidentė dėkoja visiems geros valios žmonėms, kurių suaukoti pinigai virto medikams būtiniausiomis priemonėmis ir įranga, gelbstinčia sveikatą ir gyvybes.

Kaip praneša Prezidentės biuras, į didžiąsias Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio ligonines iškeliavo iš įmonės „Intersurgical“, esančios Pabradėje, nupirkti 6 tūkst. vnt. daugkartinio naudojimo respiratorių. Tai naujas, inovatyvus šios įmonės kūrinys. Dezinfekuotus respiratorius galima naudoti kelis kartus. Fondas buvo vienas pirmųjų pirkėjų. Be šių respiratorių, fondas yra nupirkęs beveik 5 tūkst. vnt. FFP2 respiratorių.

Iš bendrovės „Ansell Protective Solutions Lithuania“ nupirkta 50 vnt. ypač kokybiškų ir patvarių daugkartinio naudojimo apsauginių kostiumų dezinfekcijai atlikti. Dar 50 vnt. tokių kostiumų įmonė fondui skyrė kaip labdarą.

Trims ligoninėms – Klaipėdos, Šiaulių ir Plungės – fondas nupirko ir pristatė tris plaučių ventiliavimo aparatus.

Gydymo įstaigas jau pasiekė du mobilūs plaučių echoskopai, o artimiausiu metu turėtų atkeliauti fondo užsakymu nupirktos 19 reanimacijai skirtų elektrinių funkcinių lovų, plaučių ultragarsinės diagnostikos įranga ir mobilus ilgalaikės ekstrakorporinės membraninės oksigenacijos sistemos valdymo įrenginys (EKMO).

Taip pat nupirkta beveik 1000 l dezinfekcinio skysčio, 150 tūkst. vnt. vienkartinių vinilinių pirštinių.

Dar 14 tūkst. eurų fondas skyrė bendrovės „Baltymas“ mokslininkams, kuriantiems įrankius viruso sukeliamos infekcinės ligos diagnostikai ir prevencijai. Jiems pristatyta ir 100 respiratorių.

Į fondą kreipėsi ir savo pagalbą pasiūlė „Lidl Lietuva“. Fondui tarpininkaujant prekybos centras nevyriausybinėms organizacijoms išdalino dovanų korteles, kurių bendra vertė – 10 tūkst. eurų. „Maisto bankas“, „Maltiečiai“, „Caritas“, „Raudonasis kryžius“ ir organizacija „Gelbėkit vaikus“ paramą išdalins tiems, kam jos šiuo metu reikia labiausiai.

Fondo atstovai toliau derasi dėl būtiniausių priemonių COVID-19 įveikti pirkimo, taip pat dėl paramos teikimo.

Šios dienos duomenimis į fondą suaukota 614 tūkst. eurų ir panaudota bei rezervuota 366 tūkst. eurų.

Aukoti į fondą galima ir trumpaisiais numeriais: 1845 – 2 eurai, 1846 – 5 eurai, 1847 – 10 eurų.

COVID-19 pasekmių mažinimo fondas:

Gavėjas: Lietuvos Respublikos finansų ministerija

Sąsk. nr.: LT 56 1010 0000 0853 2407 (Lietuvos bankas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
Stop!Tai kas meluoja,juk rasyta,kad tokio fondo nera,nes registru centre neregistruotas,o finanasu ministerija neturi teisiu kurti kazka panasaus i fondus.Tai antras SGD,bet jo patronas bus Sapoka,kuris drasus,paklauskite vieno ar kito?Zodis ne zvirblis paleidaus negrizta?

juk mes nė prie ko

juk mes  nė prie ko   portretas
JŪS AUKOKIT MĖS TAŠKYSIM IR DĖSIM GERADARIAIS

Vidmantas

Vidmantas portretas
Visiems chamiskiems komentatoriams atsakymas kokiame tvarte jus pagimde ir auklejo kad tokie komentarai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių