Pereiti į pagrindinį turinį

Dailininkas iš Lietuvos R.Bartkus Kijeve sutiktas kaip pranašas

2009-11-06 20:34
Dailininkas iš Lietuvos R.Bartkus Kijeve sutiktas kaip pranašas
Dailininkas iš Lietuvos R.Bartkus Kijeve sutiktas kaip pranašas / Romano Malko nuotr.

Keli šimtai prestižinės Kijevo „Cech“ galerijos lankytojų ketvirtadienį išvydo milžinišką Van Gogo portretą, sukurtą iš saulėgrąžų galvų. Šio įstabaus kūrinio autorius - lietuvių dailininkas Ray Bartkus Ukrainos sostinėje buvo sutiktas kaip tikras Vakarų meno pranašas.

Vien autografų ir interviu sesija užtruko tris valandas. Su tokiu triumfu Kijeve nebuvo sutiktas nė vienas lietuvių dailininkas.

Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje parodą surengė bendradarbiaudama su garsiu Ukrainos interjero žurnalu „Domus Design“, kuriam dailininkas iliustratorius sukūrė viršelį.

Pastaruosius keliolika metų R.Bartkus gyvena Niujorke ir yra vienas iš trijų populiariausių JAV iliustratorių. Jis kuria viršelius žymiausiems JAV leidiniams - tokiems, kaip „The New York Times”, „Harper's”, „The Wall Street Journal”, „Time”, „Newsweek”, „Business Weekly”, „The Fortune”, „Boston Globe”, „Los Angeles Times” ir „Smart Money”. Ukrainos sostinėje dailininkas pristatė daugybę anksčiau sukurtų ir visai naujų darbų, žymiausias iliustracijas, šviesos bei vaizdo instaliacijas.

R.Bartkus kuria viršelius Frensio Fukujamos, Salmano Rushdie ir Margaret Atwood knygoms. Dailininkas žymus savo stulbinamomis instaliacijomis ir gebėjimu panaudoti netikėtas medžiagas savo kūriniams. R.Bartkus surado universalią, visiems suprantamą XXI amžiaus meno kalbą, tačiau savo kūryboje jis vis tiek lieka lietuvis - jautrus ir lyriškas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų