Dar kartą paskelbtas Priklausomybės ligų centro vadovo konkursas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) antrą kartą šiais metais paskelbė Respublikinio priklausomybės ligų centro vadovo konkursą.

Konkursas paskelbtas pirmadienį. Prieš tai jis buvo skelbtas sausio pabaigoje, bet buvo atšauktas.

„Įvertinus naujoves valstybės tarnyboje, buvo nuspręsta atnaujinti SAM organizuojamų pavaldžių įstaigų vadovų konkursų tvarką. Tad visi konkursai, kurie tuo metu paskelbti, buvo atšaukti, siekiant patobulinti jų organizavimo tvarką, kuri nebuvo keista ilgą laiką“, – BNS sakė ministro Aurelijaus Verygos atstovė Lina Bušinskaitė.

Skelbiama, kad kandidatai į šias pareigas privalo turėti socialinių mokslų arba biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), taip pat turėti ne mažiau 3 metų vadovaujamojo darbo patirties.

Priklausomybės ligų centras yra gydymo įstaiga, teikianti medicinines, psichologines ir socialines paslaugas žmonėms, žalingai vartojantiems alkoholį, narkotines medžiagas ar tabaką, bei jų šeimos nariams.

Įstaigai nuo 1992 metų vadovauja medicinos mokslų daktaras, psichiatras Emilis Subata. Nuo 2017 metų lapkričio jis eina laikino direktoriaus pareigas.

Kaip BNS informavo įstaigos atstovė Morgana Danielė, dabartinis vadovas dar nėra apsisprendęs dėl dalyvavimo paskelbtame konkurse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių