Pereiti į pagrindinį turinį

Darbą pradeda smurto artimoje aplinkoje klausimus nagrinėjanti taryba

2023-09-11 13:32
BNS inf.

Darbą pradeda smurto artimoje aplinkoje klausimus nagrinėjanti patariamoji taryba.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, pirmadienį įvyko pirmasis Smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje tarybos posėdis. Jai pirmininkaus socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, pavaduotoja išrinkta Moterų informacijos centro vadovė Jūratė Šeduikienė.

Taryba – tai visuomeninė patariamoji institucija, kuri nagrinėja smurto artimoje aplinkoje klausimus ir teikia valstybės institucijoms pasiūlymus dėl apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje politikos, jos įgyvendinimo, prevencijos ir pagalbos pavojų patiriantiems asmenims ir kitas rekomendacijas.

Smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje tarybą sudaro 15 narių: septyni valstybės institucijų ir įstaigų atstovai, vienas Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas ir septyni nevyriausybinių organizacijų atstovai. Tarybos sudėtį tvirtina socialinės apsaugos ir darbo ministras, kadencijos trukmė – dveji metai.

„Liepos 1-ąją įsigaliojusios naujai apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo redakcijai, šioje sudėtingoje kovoje turime iššūkių, kuriuos, tikiu, bendromis jėgomis galime įveikti. Kviečiu didelį dėmesį skirti įstatymo įgyvendinimo kokybei ir tarpinstituciniam bendradarbiavimui. Tikiu, kad tai padės efektyviau kovoti su smurtu artimoje aplinkoje, spręsti šiame procese kylančius iššūkius, nagrinėti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje kylančius klausimus“, – posėdyje sakė M. Navickienė.

Policijos duomenimis, rugpjūčio mėnesį iš viso gauta daugiau nei 4,5 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, o 70 proc. atvejų išduotas smurto orderis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų