Dėl koronaviruso rekomenduoja mokykloms atidėti šimtadienius ir kitas šventes

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rekomenduoja šalies mokykloms atidėti šimtadienius, Kaziuko muges ar kitas šventes siekiant užkirsti kelią galimam koronaviruso plitimui.

„Užtikrinant galimo viruso plitimo prevenciją, rekomenduojame nerengti tų masinių renginių. Artėja ir šimtadieniai ar kiti renginiai – dėl šitų sakome susilaikyti, atsižvelgti į situaciją ir esant galimybei juos perkelti į vėlesnį laiką“, – BNS teigė švietimo ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Anot jo, rekomendacijos išsiuntinėtos ir savivaldybėms, ir atskirai švietimo įstaigoms.

„Esame paskelbę ir rekomendaciją, kad tėvai ar patys moksleiviai, studentai, grįžę iš rizikingų regionų, dvi savaites turėtų neiti į švietimo įstaigas ir informuotų apie tai įstaigų administracijas. Esame paprašę, kad būtų užtikrintas mokymasis nuotoliniu būdu“, – pridūrė K. Butvydas.

Rekomendacija galioja ir mokytojams. Jie, grįžę iš rizikingų regionų, gali sutarę su mokyklos vadovybe neimti nedarbingumo, bet dirbti nuotoliniu būdu, tuomet vadovai turėtų pasirūpinti, kas pavaduos mokytoją klasėje.

Ministerija ragina įstaigose užtikrinti, kad būtų užtektinai higienos priemonių, laikytis rekomendacijų dažnai plauti rankas, dezinfekuoti paviršius. Taip pat studentams ir moksleiviams rekomenduojama atsisakyti vykti į rizikingus regionus pagal „Erasmus+“ ar kitas tarptautines mainų programas.

Ypač atidžiai stebima situacija Šiaulių regione, kur ir nustatytas pirmasis užkrato atvejis.

„Jei pamatysime, kad situacija keičiasi, jei tai palies konkrečiai ir mokyklas, tai tikrai koreguosime ir stiprinsime rekomendacijas“, – pabrėžė K. Butvydas.

Kaip skelbta, Šiauliuose šiuo metu dėl sezoninio gripo susirgus daugiau kaip trečdaliui moksleivių, pamokos atšauktos Juventos progimnazijoje, kitos miesto švietimo įstaigos veikia įprastai.

Penktadienį koronavirusas nustatytas 39 metų šiaulietei, tai pirmasis atvejis šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių