Pereiti į pagrindinį turinį

Dešimtadaliu norima padidinti mokinių maitinimui skiriamą sumą

2013-11-12 14:54
BNS inf.
Nerijaus Jankausko nuotr.

Nuo kitų metų apie 10 proc. siūloma padidinti vienam mokiniui vienai dienai nemokamam maitinimui - pusryčiams, pietums, pavakariams - skirtiems produktams įsigyti skiriamas lėšas.

Antradienį po pateikimo pritarta tai numatančioms Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtoms Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisoms. Toliau jas svarstys parlamento komitetai.

Siūloma nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti (įskaitant prekių pirkimo pridėtinės vertės mokestį) skirti nuo 1,3 iki 7,7 proc. bazinės socialinės išmokos dydžio sumą, tai yra nuo 1,69 iki 10,01 lito.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, skiriama nuo 1,2 iki 7 proc. bazinės socialinės išmokos dydžio suma, tai yra nuo 1,56 iki 9,1 lito.

Pasak SADM, siūlomoms nuostatoms įgyvendinti iš valstybės biudžeto reikėtų 9,1 mln. litų, tačiau įvertinus tai, kad kasmet mažėja bendras mokinių skaičius ir nemokamą maitinimą gaunančių mokinių skaičius, 2014 metais, palyginti su 2013 metais, iš valstybės biudžeto papildomai skirti lėšų nereikėtų.

Projekte taip pat siūloma, kad skiriant socialinę paramą mokiniams į bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens pajamas nebūtų įskaitomas pagal Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą papildomai paskirtos socialinės pašalpos dydis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų