Paskutinę dieną prieš šventinį savaitgalį kai kurie kone bėgdami ieško dovanų.
„Pirksiu dar draugėms, tėčiui, mamai, seseriai“, – sakė mergina.
„Viskas supirkta, supakuota, paruošta bei padėta po egle“, – kalbėjo kita mergina.
„Dovanų dar ieškome vaikams“, – sakė vyriškis.
„Dovanos supakuotos, bus galima ramia galva padėti po eglute“, – teigė kitas vyras.
Jau vidurdienį prekybos vietose žmonių buvo tiršta. Ir nors kai kurie jau apsirūpinę dovanomis, kiti skuba pirkti puošmenų bei suka galvą, ką apsirengti. Didžioji masė perka maistą, tad kai kurie džiaugiasi, kad patiems nereikės ruošti gausaus stalo.
Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:
„Aš negaminsiu, aš tik vežimėlį stumdau ir apmoku“, – teigė kalbintas vyras.
„Buvo sunku rasti vietą automobiliui“, – kalbėjo kitas vaikinas.
„Lietuviai jau pamiršo pandemiją ir pateisina savo vardą – paskutinės dienos pirkėjai“, – pareiškė „Iki“ atstovė Vaida Budrienė.
„Parduotuvėse padaugės žmonių kiekis, bet tai normalu. Prieš kiekvienas šventes padidėjo žmonių srautai. Reikia nusiteikimo ir kantrybės“, – situaciją komentavo vyras.
„Į „Akropolį“ tikrai nevažiuojame tokiu laiku“, – sakė kitas vyriškis.
„Geriau planuoti apsipirkimą vakarop. Didžiausias pikas yra penktadienį ir šeštadienį“, – patarė „Maximos“ atstovė Raminta Gecevičiūtė.
Kas šiemet puikuosis ant lietuvių stalų? „Sekmadienį gaminsime be mėsos, tik žuvį“, – apie savo šventinį stalą kalbėjo senjorė.
Dovanos supakuotos, bus galima ramia galva padėti po eglute.
„Būtinai balta mišrainė. Bandysime kepti cinamono bandeles“, – teigė vaikinas.
„Pas mane bus ir kiaulienos liežuvis, ir silkė“, – kalbėjo kita moteris.
Anot „Iki“ atstovės, perkamiausios prekės – karpis, ančiukas ir kiauliena.
„Maximos“ atstovė teigė, kad žmonės marinuoja kalakutus, ančiukus, perka žuvį.
„Žuvis, paukštiena, antiena, vištiena, kalakutiena, silkė“, – vardijo „Rimi“ atstovė Eglė Krasauskienė.
Pirkėjų krepšiuose – gardžiausi kepiniai ir desertai.
„Labai populiarėja „panettone“ pyragai, kurie anksčiau buvo tokia retenybė, gal net egzotika“, – sakė V. Budrienė.
„Labai mėgsta klasikinį Kuršėnų vyniotinį, žiemos tortą „Pūga“, aguonų tortą“, – teigė R. Gecevičiūtė.
„Tradiciniai kūčiukai su aguonomis yra pirkėjų mėgstamiausi ir mylimiausi. Šiemet galėjome pasiūlyti sveikesnius kūčiukų variantus“, – kalbėjo E. Krasauskienė.
Paklausus, kiek vidutiniškai atsieis šventinis stalas, V. Budrienė teigė, kad žmonės švęs sočiai.
„Stalo kaina vyrauja nuo 100 iki 200 eurų“, – sakė ji.
Reto šventinis stalas apsieis ir be gėrimų.
„Per žiemos šventes vyrauja vynas. Aišku, perka ir stipriuosius gėrimus, tačiau rečiau“, – pridėjo V. Budrienė.
Prekybininkai jau dabar skaičiuoja, kiek ir ko parduota.
„Ketvirtadienį pasiekėme pastarųjų kelerių metų rekordą. Gyventojai nupirko virš 100 tonų mandarinų“, – sakė R. Gecevičiūtė.
Prekybininkai ragina pasitikrinti ir parduotuvių darbo laikus. Kūčių vakarą daugelis dirbs trumpiau, o per Kalėdas visai nedirbs.
Naujausi komentarai