Didžiojoje Lietuvos dalyje vyks švarinimosi akcija „Darom“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį daugumoje Lietuvos savivaldybių vyks švarinimosi akcija „Darom“.

Kaip skelbiama organizatorių puslapyje, iš viso akcija vyks 45 savivaldybėse, tarp jų – ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šešiose savivaldybėse akcija jau įvyko.

Kaip BNS yra sakiusi akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė, į akciją šiemet įtraukiamos tik tos savivaldybės, kurios paskutine švarinimosi diena pasirinko balandžio 26 dieną: tai svarbu dėl atliekų išvežimo, kuris akcijos proga organizuojamas nemokamai.

„Visos savivaldybės yra priklausomos nuo tam tikrų dalykų, pavyzdžiui, regiono atliekų tvarkymo centrų, kurie atliekas priima tik vieną savaitgalį ir tik 26 dieną. Gerai, jeigu savivaldybė sutaria ir priima kelias dienas nemokamai, bet iš esmės yra vienas savaitgalis tam nemokamam priėmimui“, – sakė R.Ažukaitė.

Jos teigimu, sugriežtinus tvarką dėl akcijos datos, tikimasi išvengti nesusipratimų, kai žmonių surinktos šiukšlės nėra laiku išvežamos.

Šiemet tvarką akcijos metu stebės „Darom“ patruliai, kurie užtikrins, kad šiukšlės piktavališkai nebūtų vežamos į jau išvalytas aikšteles ar kitaip pažeis atliekų tvarkymo reikalavimus.

Dvi savaites po akcijos teritorijas stebėsiantys patruliai pažeidėjus įspės, o šiems veiklos nenutraukus, praneš teisėtvarkos institucijoms.

Užpernai akcijoje dalyvavo apie 210 tūkst. dalyvių, pernai dėl prasto oro jų susirinko mažiau – apie 150 tūkst., tačiau pastebima, jog kasmet žmonių, norinčių dalyvauti akcijoje, skaičius auga.

Šiemet akcija vyks septintąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduviui

Sūduviui portretas
O kas tas Leninas?

Sūduvis

Sūduvis portretas
Pažymint V.I.Lenino xx gimtadienį organizuojama lenininė talka, kaip gerais tarybiniais laikais o po jos bendros i š g e r t u v ė s!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių