Druskininkų savivaldybė rugsėjį vėl pardavinės „Snow areną“

  • Teksto dydis:

Druskininkų savivaldybė rugsėjį rengs antrąjį pramogų komplekso „Snow arena“ aukcioną. Birželio pabaigoje organizuotas pirmasis aukcionas neįvyko, nes turtu nesusidomėjo nė vienas pirkėjas.

Druskininkų mero Ričardo Malinausko teigimu, ieškoma rimto investuotojo, kuris mato „Snow arenos“ potencialą.

„Kalbu apie rimtą, ypatingą plėtrą: galbūt nuo įprastų baseinų iki bangų baseinų banglentininkams, kalnų upių ar krioklių, iki pramogų ir atrakcionų parko įrengimo ar panašiai. Todėl mūsų tikslas – ne užsidirbti iš objekto pardavimo, o tolimesnis jo vystymas įgyvendinant inovatyvius plėtros sprendimus“, – šią savaitę feisbuke rašė R. Malinauskas.

Anot jo, pirmenybę vystyti tokius projektus visada teikiama verslui, tačiau jei neatsiras verslo, norinčio ir galinčio įgyvendinti šią viziją, objektą ketinama vystyti savo jėgomis.

Mūsų tikslas – ne užsidirbti iš objekto pardavimo, o tolimesnis jo vystymas įgyvendinant inovatyvius plėtros sprendimus.

Rugsėjo 2 dieną prasidėsiančiame aukcione už 9,78 mln. eurų bus parduodama uždara slidinėjimo trasa, kiemo aikštelė, kiti statiniai ir 8 hektarų ploto sklypas. Aukcionas tęsis iki rugsėjo 5 dienos.

Šią savaitę Konkurencijos taryba leido Druskininkų savivaldybei patikėti pramogų komplekso „Snow arena“ slidinėjimo trasų paslaugas savo valdomai įmonei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras Aqua“ ir bendrovei dalyvauti pakartotiniame komplekso aukcione.

Konkurencijos taryba nustatė, kad savivaldybė ir bendrovės „Stamita“ bei „Ski park Druskininkai“ 2009 metais buvo sudariusios koncesijos sutartį, pagal kurią „Stamita“ įsipareigojo įrengti Druskininkų uždaras kalnų slidinėjimo trasas ir jose vykdyti veiklą 25 metus.

Šiai bendrovei nusprendus perkelti veiklą į kitą valstybę, o savivaldybės konkurse neatsiradus nė vienam dalyviui, norinčiam perrimti šį objektą ir teikti paslaugas, Konkurencijos taryba tenkino savivaldybės prašymą leisti savo įmonei teikti paslaugas miesto uždarose kalnų slidinėjimo trasose.

„Snow Arenos“ statyba 2011 metais kainavo apie 30 mln. eurų. Statybas finansavo dabar jau bankrutavęs bankas „Snoras“, „Stamitai“ paskolinęs 16,8 mln. eurų, o dar 11,6 mln. eurų gauta Europos Sąjungos paramos.

Pagal Druskininkų savivaldybės ir „Stamitos“ 2011 metais pasirašytą koncesijos sutartį pastaroji įsipareigojo investuoti daugiau nei 14,5 mln. eurų.

Druskininkų savivaldybė komplekso valdymą ir administravimą iš „Stamitos“ perėmė 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių