E. Švenčionienė nesiliauja: padėkojo Rusijai už karą

  • Teksto dydis:

„Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ pirmininkė Erika Švenčionienė ne tik su bendraminčiais išvyko į Donbasą stebėti Rusijos surengtų pseudoferendumų, bet ir viešame nuotoliniame rusų surengtame renginyje dėkojo Rusijai už karą, skelbia portalas delfi.lt.

Rugsėjo 17 dieną Maskvoje įvyko „Antrojo pasaulinio karo ir Didžiojo Tėvynės karo atminties išsaugojimo“ renginys. Čia pasisakė ir E. Švenčionienė.

„Šiandien turėtų būti paminėti nauji herojai. Tai prarasta jaunystė. Mes dėkojame Rusijai, kad savo jaunų kareivių kaina ji kaunasi su pasauliniu blogiu. Kova su fašizmu, kaip paaiškėjo, iš tiesų nebaigta“, – organizatorių – „Eurazijos tautų asamblėjos“ – pranešime cituojama E. Švenčionienė.

Kaip skelbia portalas „Russkijmir“, už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio bendražygė teigė, kad „Rusija priversta kartoti išvadavimo karą, kad Europos ir viso pasaulio šalyse vėl nesuklestėtų neonacizmas.“

Kaip jau buvo rašyta, Generalinė prokuratūra, kuri jau yra pradėjusi ne vieną tyrimą dėl A. Paleckio organizacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, teigė, kad šiuo metu intensyviai tiria jų veiksmus, bet kol kas rezultatų nėra.

„Aš jau ne kartą sakiau, kad vertinu neigiamai, nes nesuprantu, ar Lietuvoje yra prokuratūra ir policija? Kiek galima leisti tyčiotis iš valstybės? Šių asmenų veikloje  tikrai galima įžvelgti mažiausiai trijų nusikaltimų požymius. Tai yra ir padėjimas užsienio valstybei veikti prieš Lietuvą, taip pat dalyvavimas įvairiose dezinformacijos kampanijose. Ir dabar dar tas važiavimas į tą vadinamąjį referendumą. Tai priminsiu, kad su Konstitucija yra nesuderinama tiek dezinformacija, tiek karo propaganda, tiek atviras agresijos rėmimas. O tuo dabar jie ir užsiima. Dar vienas dalykas – antikonstitucinių organizacijų ir grupių kūrimas, kuris šiuo atveju irgi yra akivaizdus, nes jie siekia glaudžios sąjungos su Rusijos ir Baltarusijos rėžimais. O Konstitucijoje juodu ant balto parašyta, kad veikla, kuria siekiama įtraukti Lietuvą į postsovietines sąjungas, yra priešinga Lietuvos nepriklausomybei. Jei šitie žmonės iš tiesų pasieks savo paskirties vietą ir dalyvaus vadinamaisiais stebėtojais pseudoreferendumuose, tai čia jau yra daugiau nei reikia pagrindo juos sulaikyti, suimti. Akivaizdu, kad bijodami baudžiamojo persekiojimo jie gali pasislėpti būtent Rusijoje ar Baltarusijoje“, – praėjusią savaitę LNK kalbėjo buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas, VDU teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.

Prokuratūra šiuo metu atlieka du ikiteisminius tyrimus, susijusius su A. Paleckio organizacija. Vienas jų vyksta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už padėjimą kitai valstybei veikti prieš Lietuvą.

Kitas tyrimas vyksta dėl A. Paleckio parašo ant minėtos organizacijos steigimo dokumentų. Jie buvo pasirašyti A. Paleckiui jau atliekant laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Kauno tardymo izoliatoriuje.


Šiame straipsnyje: Erika ŠvenčionienėRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių