Pereiti į pagrindinį turinį

Europos dienos išvakarėse - diplomato diskusija su vaikais

2009-05-04 16:24
Europos dienos išvakarėse - diplomato diskusija su vaikais
Europos dienos išvakarėse - diplomato diskusija su vaikais / URM nuotr.

Europos dienos - gegužės 9-osios - išvakarėse interneto svetainėje www.diplomatenai.lt rengiama diskusija su Užsienio reikalų ministerijos (URM) Europos Sąjungos (ES) departamento direktoriumi Vidmantu Purliu.

Interneto erdvėje įsikūrusiame Diplomatėnų mieste veikia virtuali kavinė, kurioje vyksta pokalbiai apie diplomatiją ir užsienio politiką. Šį kartą Europos dienos proga rengiamoje diskusijoje su URM pareigūnu kviečiame pasikalbėti apie Lietuvos tikslus ES, galimybes, kurias ši bendrija suteikia jaunimui, vaikų teises ES, kitus europinius klausimus.

ES departamento direktorius V.Purlys Diplomatėnų kavinėje lankysis gegužės 8 dieną, penktadienį, nuo 14 iki 14.30 valandos Lietuvos laiku. Klausimus Diplomatėnų kavinėje galima pateikti ir vykstant diskusijai, ir iš anksto.

Interneto svetainė www.diplomatenai.lt skirta visų pirma vaikams ir jaunimui, bet į ją kviečiami įvairaus amžiaus svečiai, pageidaujantys sužinoti, ką veikia diplomatai.

Diplomatėnuose, kaip ir įprasta miestams, veikia biblioteka, kurioje galima pasisemti žinių apie diplomatijos istoriją ir šiandienę diplomatiją. Rotušėje Diplomatėnų svečiai sužinos savybes, kurios būtinos diplomatui, ir galės išmokti Jaunojo diplomato kodeksą. Šio miesto Diplomatų kvartale pasakojama apie Užsienio reikalų ministerijos ir diplomatinių atstovybių darbą, o apžvalgos bokštas pristato Europos Sąjungos ir NATO šalis. Miesto laikrodis praneša, kuo ypatinga ši diena, o iš taksi stotelės galima nukeliauti į kitas interneto svetaines, skirtas vaikams ir jaunimui Lietuvoje ir pasaulyje.

Ištyrę šias virtualaus diplomatų miesto vietas svečiai savo žinias gali patikrinti Diplomatėnų mokykloje laikydami testą, dėliodami ES ir NATO šalis apžvalgos bokšte ir galiausiai - iš oro uosto išvykdami į virtualią diplomato misiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų