Finišas: Lietuvos kariūnai grįžo iš 30 km žygio pėsčiomis

  • Teksto dydis:

Penktadienį į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją Vilniuje, įveikę 30 kilometrų žygį pėsčiomis, grįžo ketvirto kurso kariūnai.

Jie dvi savaites poligone Pabradėje dalyvavo paskutinėse Būrio vado kovos kurso vertinamosiose lauko taktinėse pratybose.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, šių pratybų metu vertinamas kiekvieno kariūno individualus gebėjimas planuoti ir vadovauti būrio dydžio padaliniui streso ir nuovargio sąlygomis, artimomis tikram mūšiui.

Kartu vertinami ir kiti individualūs bei komandiniai kariūnų veiksmai. Šios pratybos apėmė patruliavimo, puolimo, gynybos ir taikos rėmimo operacijas.

Kariūnų sutikimo renginyje buvo pristatyti geriausiai užduotis atlikę absolventai, o du iš jų apdovanoti už karinio rengimo rezultatus ir pasirodymą lauko taktinėse pratybose.

Su kariūnais kartu atžygiavo ir pratybose taip pat dalyvavę Būrio vado kovos kursų klausytojai iš kitų Lietuvos kariuomenės padalinių.

Kariūnams, sėkmingai išlaikiusiems kvalifikacinį egzaminą, liepos 26 d. bus suteiktas pirmasis karininko – leitenanto – laipsnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Va, kai jie nueis kaip Napoleono kariai, pėsčiomis nuo Varšuvos iki Maskvos ( kasdien kaudamiesi po 30 km), tai bus vyrai. O čia......mes Tarybinėj Armijoj po 150 km nueidavom ir nieko.

NEREIKIA CIA DARYT REKLAMOS

NEREIKIA CIA DARYT REKLAMOS portretas
Koki jie karininkai atsiprasat sudeliai o ne karininkai

Julie Irwin

Julie Irwin portretas
Pradėkite uždirbti iš „Google“ $ 7385 - $ 8726 per savaitę, kad galėtumėte dirbti internete iš savo namų 2-3 valandas per dieną. Reguliariai mokėkite kiekvieną savaitę. Jums tereikia kompiuterio, inteRneto ryšio ir šiek tiek laisvo laiko. Tai buvo tiesa ir visiškai pakeitė mano gyvenimą. Tai aš darau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.C­­a­­s­­hclub5.Com
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių