FNTT ir STT žada padėti nacionalinei laboratorijai skubiai vykdant priemonių pirkimus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nedalyvaus Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) pirkimų procese, tačiau sako, kad gali suteikti pagalbą.

Apie tai BNS šią savaitę informavo tarnybų atstovės spaudai.

FNTT teigia, kad tarnybai paprašius informacijos apie tiekėjus, su kuriais ketinama derėtis, ji galėtų suteikti tokią informaciją.

STT teigia palaikanti laboratorijos siekį didinti pirkimų skaidrumą ir pastangas imtis prevencinių priemonių jų kokybei užtikrinti.

Be kita ko, STT teigia susisiekusi su laboratorija ir pasiūliusi analitinę pagalbą potencialių tiekėjų galimoms rizikoms nustatyti.

NVSPL vadovas Danas Bakša abi teisėsaugos institucijas pakvietė dalyvauti pirmadienį vyksiančiame vokų atplėšime ir kitose tolimesnėse pirkimo procedūrose. Jis teigė, kad iki nustatyto termino penktadienį norą sudalyvauti mėgintuvėlių, virusologinių terpių, tamponėlių ir PGR reagentų pirkime pareiškė 23 tiekėjai.

Laboratorijos vadovas anksčiau šią savaitę yra sakęs, kad „nusimato kelių savaičių, o galimai ir mėnesio laikotarpis, kai baigsis seniau nupirktos gyventojų tyrimui būtinos priemonės, o naujos dar nebus atvykusios“.

Todėl, pasak jo, bus rengiami pirkimai neskelbiamų derybų būdu, jį tobulinant – užtikrinant viešumą bei skaidrumą, sudarant galimybę dalyvauti pirkimuose visiems norintiems tiekėjams ir nustatant geriausios kainos laimėtoją vienu metu atplėšus vokus. Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė, kad įstatymas nenumato „patobulinto“ neskelbiamų derybų pirkimo būdo, taip pat žadėjo laboratorijai suteikti metodinę pagalbą rengiant pirkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekdp.

Ekdp. portretas
Labai keista ,ką gali padėti laboratorijoms STT ir FNTT.Šios tarnybos gali tikrinti ir bausti už neteisingai ,nusikalstamai išleistas lėšas skirtas laboratorijoms. O padėti siūlosi,keista.

Neįtikėtina

Neįtikėtina portretas
Ne tik kad galima elgtis neteisėtai, bet tokius veiksmus dar pristatyti kaip gerąją praktiką. O Tarnybos, kurios turi užkardyti įstatymo pažeidimus ketina padėti. Įstatyme yra begalė būdų viską atlikti laiku, teisėtai, tik nereikėtų laukti paskutinės minutės. Šįkart pandemija nebuvo netikėta... Būtų keista, jeigu Viešųjų pirkimų tarnyba nesureaguos. Ir LIŪDNA, kad taip nuvertinamas viešųjų pirkimų specialisto, kuris turi sugaišti daug laiko, kad tinkamai įvertintų pasiūlymą. O už bet kokį, net ir netyčia atsiradusį netikslumą, laukia griežta atsakomybė. Net viceministrai kartais turi atsistadydinti, tada tai iš tikrųjų buvo netikėta, ekstremali situacija. Bet kas yra patobulintos neskelbiamos derybos, atleiskit, bet aš tikrai nesuorantu....

Juozas

Juozas portretas
Reikia kurti tokius įstatymus , kad nereikėtų klaidžioti labirintuose, o tam reikalingi protingi įstatymų leidėjai, o ne privačių interesų gynėjai, turiu omenyje visus iki vieno seimo narius.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių