Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisro Radviliškyje paveiktas teritorijos apžiūrėjo iš sraigtasparnio

2016-11-09 14:34
DMN inf.

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su Radviliškio ir Pakruojo savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų valdymo nariais iš sraigtasparnio apžiūrėjo per gaisrą Radviliškyje paveiktas teritorijas.

Aplinkos ministerijos nuotr.

Iš oro stebint Obelės ir Niauduvos upelius bei Petraičių ir Pakruojo tvenkinius, matėsi, kad aplink UAB „Gairelita“ teritoriją ir už jos ribų susikaupė daug gesinimui panaudoto vandens, o jo kiekis dėl kritulių nemažėja.

Po skrydžio Radviliškio rajono ekstremalių situacijų komisijos posėdyje priimtas sprendimas iškasti tvenkinį, į kurį pateks dauboje prie UAB „Gairelita“ teritorijos susikaupęs gaisro gesinimo vanduo. Ateityje šis tvenkinys bus naudojamas kaip priešgaisrinis. Obelės upėje prie Petraičių tvenkinio susikaupusias putas nuspręsta laikinai laikyti šalia užtvankos, betoniniame rezervuare.

Radviliškio nuotekų valymo įrenginių darbas jau atnaujintas, ištekančio vandens BDS leistinų ribų neviršija. Vandens kokybė Obelės upėje ir Petraičių tvenkinyje po truputį gerėja. Naujausi laboratoriniai tyrimai rodo, kad į Petraičių tvenkinį įtekančiame vandenyje ištirpusio deguonies kiekis jau daugiau kaip 8 mg/l, rūgštingumas normalus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų