Garsųjį Vijūnėlės „dvarą“ sulygins su žeme iki metų pabaigos?

Vadinamąjį Vijūnėlės dvarą Druskininkuose suplanuota nugriauti iki metų pabaigos, penktadienį nagrinėjant bylą dėl šio nugriovimo žalos pranešė pastato savininkų advokatas.

„Aš klausiau savo atstovaujamojo Žilvino Povilonio, jis man pasakė, kad yra sutarta, kad viskas bus padaryta iki gruodžio 31 dienos“, – teisme sakė advokatas Tomas Bukelis.

Jis teismui pateikė prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, kol griovimo darbai bus baigti.

Advokatas argumentavo, kad tuomet apie žalą bus galima kalbėti kaip apie įvykusį faktą.

Tačiau teismas nusprendė šį prašymą atmesti, nes, pasak kolegijos, laukti iki metų pabaigos nėra pagrindo.

Pastato savininkai Žilvinas ir Zina Poviloniai siekia prisiteisti 1,8 mln. eurų žalą iš valstybės, atstovaujamos Statybos inspekcijos bei Nacionalinės žemės tarnybos, ir iš Druskininkų savivaldybės.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet liepos viduryje antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau deda pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl reikia prisiteisti iš valstybės ? Kas išdavė leidimus statybai , tai iš tų ir reikia prisiteisti tuos 1,8 mln.

Klausykite

Klausykite portretas
O tai kaip statesi tas namas,tai akli buvo tie ,kuriu pareiga buvo uzdrausti. Laikas ejo,namas pasistate,tik tada pamate,kad jo cia neturi buti. Matot,kokia netvarka. Tai dabar jau kaip ir palikti ji reikia.

nera

nera portretas
zodziu siems biurokratrunkeliams be proto be sazines kai 1 neturi stogo virs galvos sitie valdmankurtai tyciojasi is visu bet lazda turi 2 galus kaip ir pats gyvenimas.......
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių